Viimeinen päivä Pääsiäissaarella

Kolmas ja samalla viimeinen täysi päivämme Pääsiäissaarella on takana. Kolme päivää onkin juuri sopivasti koko saaren näkemiseksi, eikä paikkoja tarvitse kiertää hampaat irvessä, vaan rauhalliseen tahtiin. Melkoinen kiehtova paikka tämä maailman syrjäisin saari kyllä on, sillä aivan kaikkialla ympäröi loputtomalta tuntuva syvänsininen meri. Lähin saari on 2000 kilometrin päässä ja mantereelle on 3700 kilometriä. Suomeen etäisyyttä kertyy peräti 15 000 kilometriä eli melko kaukana sitä ollaan. 🙂

Jatka lukemista ”Viimeinen päivä Pääsiäissaarella”

 

Perillä Santiagossa

Olihan melkoinen matka Vancouverista tänne Chileen, mutta täällä sitä ollaan. Karibian yläpuolella oli suuri ukkosmyrsky, joka hölskytti matkalla konettamme, mutta salamointia oli hieno katsella koneen ikkunasta. Panaman kohdalla näkyi yöllä kymmenien laivojen valot, jotka odottivat rannikolla pääsyä kanavaan. Maalämpäre jonka läpi kanava kulkee ei kyllä ole kovin iso lentokoneesta nähtynä.

Jatka lukemista ”Perillä Santiagossa”

 

Keväinen Chile kutsuu

Viikon päästä perjantaina lähdemme tämän vuoden ainoalle varsinaiselle lomamatkalle, kun matkustamme Toronton kautta Chilen pääkaupunkiin Santiagoon! Pitkät lennot vievät meidät meidät syksyisestä Vancouverista keskelle eteläisen pallonpuoliskon kevättä sekä aivan uudenlaista kulttuuriympäristöä. Andien vuoriston helmassa sijaitsevan Santiagon sanotaan olevan kaunis kaupunki pitkällä espanjalaisella historialla, mitä on varmasti kiintoisaa tutkia kahdestaan.

Koukkaamme matkallamme myös neljä yötä maailman eristyneimmällä saarella, mystisistä Moai-patsaistaan kuuluisalla Pääsiäissaarella keskellä eteläistä tyyntämerta. Trooppinen saari tuo lomaamme vielä aivan omanlaisensa lisän, toimien totaalisena vastakohtana vuoristoiselle Santiagolle.

Jos ei oteta huomioon Niinan joulukuussa 2013 Sydneyhyn tekemää työmatkaa, on kyse ensimmäisestä lomamatkastamme Pohjois-Amerikan ulkopuolelle sitten vuoden 2010 Dubain matkamme ja siksi odotammekin hyvin erilaisiin maisemiin vievää Etelä-Amerikan matkaamme jo kovasti. Tästä matkasta toivottavasti pian matkan jälkeen myös kuvia ja tarinaa täällä blogin puolella.