Taipei ja reissun puoliväli

Ni Hao! Kahden viikon mittainen reissuni tänne Etelä-Kiinan erityishallintoalueille on nyt hieman yli puolessavälissä ja takana kahdeksan päivää matkassa. Matkani on sujunut erittäin hyvin ja sisältänyt aivan valtavasti nähtävää. Olen noudattanut alunperin tekemääni matkasuunnitelmaa suurpiirteissään, tosin olen vaihdellut päivien paikkaa vallitsevan säätilan mukaan, tosin sää on ollut yhtä ja samaa eli pilvistä koko matkan ajan. Ennustukset ovat kyllä luvanneet aurinkoista milloin millekin päivälle, mutta se on jäänyt joka kerta toteutumatta. Onneksi keli on sentään ollut kuiva ja sadetippoja on saatu vain yksittäisiä.

Jatka lukemista ”Taipei ja reissun puoliväli”

 

Matka Kiinan erityishallintoalueille

Pöly on tuskin ennättänyt laskeutua matkalaukkujen päältä Suomen ja Chilen kaukomatkojen jäljiltä, kun seuraava matka on jo edessä. Lähden nimittäin ensi viikolla Kiinaan, tosin en itse Manner-Kiinaan, vaan maan kolmelle itsehallintoalueelle! Lennän ensi viikon torstaina Air Canadan kyydissä pitkän lennon Aasian talouskeskus Hong Kongiin, jonka urbaanissa vilinässä vietän matkani ensimmäisen viikon. Suunnitelmani on myös tehdä Hong Kongista päivämatka aivan naapurissa sijaitsevaan Macaoon.

Hong Kongin viikon jälkeen lennän matkan jälkimmäiseksi ajaksi Kiinan naapurisaari Taiwaniin, jonka pääkaupunkia Taipeita tutkin kuuden päivän ajan ennen paluuta takaisin Vancouveriin. Edessä on siis melkoinen matka kolmeen erittäin mielenkiintoiseen paikkaan, joista jokaisella on oma pitkä historiansa monen eri vallan alusmaana. Matkasta lisää sen aikana sekä tietenkin sen jälkeen kirjoitettavassa matkakertomuksessa! 😛