Vaarallinen raskas liikenne

Viime kuukausina uutisotsikoihin ja jopa parlamentaariseen keskusteluun on noussut ongelma raskaan tieliikenteen onnettomuuksista. Kolareita on sattunut erityisesti Vancouverin alueella siinä määrin, että törmäyksistä siltoihin sekä ylikulkuihin on tullut jopa parin viikon välein toistuva tapaus.

Jatka lukemista ”Vaarallinen raskas liikenne”

 

Pikavierailu Utahissa

Lokakuun työmatkasta syksyiseen Utahiin ehti kulua ainoastaan kolme kuukautta, kunnes löysin jälleen itseni tutulta aamulennolta matkalla Salt Lake Cityyn. Tämänkertainen reissuni liittyi kolmipäiväiseen strategiakonferenssiin, johon oli saapumassa yli 500 ihmistä eri puolilta maailmaa. Konferenssipäivien ollessa maanantaista keskiviikkoon, lensin Utahiin jo ennakkoon sunnuntaina.

Jatka lukemista ”Pikavierailu Utahissa”

 

12 vuotta Kanadassa

Meidän taloudessa vuosi vaihtuu aina kahteen otteeseen. Ensimmäinen vaihtuminen tietenkin itse varsinainen uusivuosi, mutta sitä seuraa ainoastaan kolme viikkoa myöhemmin vuosi lisää Kanadassa elettyä aikaamme mittaavalla mittarilla. Varsinainen ”merkkipäivä” Kanadaan muutollemme on tammikuun 21. päivä, jolloin minä saavuin aikoinaan Vancouveriin, Niinan seuratessa perässäni kahta viikkoa myöhemmin.

Jatka lukemista ”12 vuotta Kanadassa”

 

Vehreä joululoma

Joulu on jälleen takana ja vuosi vaihtunut uuteen. Kyseessä oli jo viides joulumme Kanadassa ja viime vuotiseen tapaan saimme ilahduttavasti Niinan vanhemmat luoksemme joulun pyhiksi. Joulu ei olisi kuitenkaan voinut olla ainakaan keleiltään viime vuotta erilaisempi, sillä tuolloin joulun oli pilata suuri viime hetken lumimyrsky sekä paukkuva pakkanen, kun tänä vuonna nautiskeltiin El Niñon aiheuttamasta äärimmäisen leudosta loppuvuodesta.

Jatka lukemista ”Vehreä joululoma”

 

Michelinin makuiset syntymäpäivät

Kauan odotettu ja lopulta viime vuonna Kanadaan saapunut Michelin-opas rankkaa ravintoloita Vancouverissa ja Torontossa. Yhteensä näissä kahdessa kaupungissa on 24 tähtiravintolaa, joista ainoastaan Torontossa sijaitseva sushiravintola on saanut kaksi tähteä. Me olemme olleet jo vuosia fiinin syömisen ystäviä, mutta edellisestä Michelin-illallisestamme Helsingissä on ehtinyt kulua jo useampi vuosi.

Jatka lukemista ”Michelinin makuiset syntymäpäivät”