Elämämme seikkailu – 10 vuotta maailmalla

Elokuun 31. päivä 2006 – päivälleen kymmenen vuotta sitten. Se on minulle ja Niinalle merkittävä päivämäärä, sillä se on hetki jolloin jätimme Suomen taaksemme ja lähdimme maailmalle. Matkaan lähdettiin vain kahden matkalaukun kanssa, ajatuksena palata jouluksi kotiin. Kumpikaan ei olisi voinut tuolloin edes aavistaa, että matkasta muodostuisikin yli vuosikymmenen mittainen elämämme seikkailu! :o

Jatka lukemista ”Elämämme seikkailu – 10 vuotta maailmalla”

 

Kartta Berliinin vuokramarkkinoista

Berliini on nyt suosiossa ja kaupungin asukasluku onkin noussut viime vuosina voimakkaasti erityisesti nuorten muuttaessa trendikkääseen Berliiniin. Positiivinen kehitys alkoi kymmenisen vuotta sitten ja meidän muuttaessamme kaupunkiin vuonna 2007 oli Berliini vielä hieman ”tutkan alla”. Todellinen hyperkasvu alkoi joskus vuoden 2010 tienoilla ja yhtäkkiä kaikki puhuivat trendikkäästä ja edullisesta Berliinistä.

Jatka lukemista ”Kartta Berliinin vuokramarkkinoista”

 

Berliinin hyvät puolet

Kirjoitin taannoin tänne blogiini paikallisessa sanomalehdessä olleen äänestyksen innoittamana Berliinin huonoista puolista. Sen perusteella entisellä asuinkaupungillamme on monia vikoja, mutta onneksi tämä ei todellakaan ole koko totuus kaupungista. Jotta asiaan saataisiin tasapainoinen katsaus, on paikallaan listata neljän ja puolen vuoden Berliinissä asumisen perusteella kaupungin plussat. :-)

Jatka lukemista ”Berliinin hyvät puolet”

 

Verotus Saksassa

Kevät on veroilmoituksen teon aikaa. Aina niin mukavan paperiruljanssin tuloksena on joskus mätkyjä, toisinaan riihikuivaa rahaa joululahjaostoksiin. Saksassa homma ei kuitenkaan toimi aivan näin, sillä täkäläinen verokotka on suomalaista verokarhua toimeliaampi ja veronpalautukset pamahtavat normaalisti tilille vain pari kuukautta veroilmoituksen lähettämisen jälkeen. Vaikka Saksa onkin yleisesti ottaen byrokraattinen maa, tämä asia toimii moitteettomasti. :-)

Jatka lukemista ”Verotus Saksassa”

 

Opas Saksan kauppaketjuista

Tuoreena kanadansuomalaisena minulla on tuoreessa muistissa miten vaikeaa maahan ensimmäistä kertaa muuttavalla on löytää paikallisista kauppaketjuista ja liikkeistä vastineet niille Suomesta tutuille ja turvallisille. Niinpä vielä kanadalaisia kauppaketjuja opetellessani tässä pieni listaus kaikkein suurimmista ja laajimmalla Saksassa toimivista kauppaketjuista. Osan yhteydessä on oman tuntumani mukaan esitetty vastine Suomesta.

Jatka lukemista ”Opas Saksan kauppaketjuista”