Uuden-Seelannin kaksi rannikkoa

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Milford Soundin retkeltä palattuamme, tarkoituksemme oli seuraavaksi jatkaa ylöseteläsaaren rosoista länsirannikkoa. Mutkitteleva tie Queentownista pohjoiseen kulkee karun vuoristosolan ylitse, ennen saapumistaan Wanakana pikkukaupunkiin, jossa yövyimme pienessä majatalossa.

Jatka lukemista ”Uuden-Seelannin kaksi rannikkoa”

 

Sanoinkuvaamaton Milford Sound

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Reissumme seuraavana aamuna meillä oli kova jännistys päivän tulevasta säästä. Alkamassa oli nimittäin erääksi reissumme kohokohdaksi arvioitu puolentoista vuorokauden mittainen retki maailmankuuluun Milford Soundiin ja toivoimme kovasti että sää suosisi meitä tällä matkalla. Päivä valkeni harmiksemme kuitenkin pilvisenä, mutta matkajärjestäjä Real Journeysin toimistolla vakuutettiin kelin vielä poutaantuvan.

Jatka lukemista ”Sanoinkuvaamaton Milford Sound”

 

Eeppisten maisemien Uusi-Seelanti

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Kuuden Sydneyn seudulla vietetyn päivän jälkeen oli aika jatkaa matkaa ja vaihtaa maisemaa seuraavaksi yhdeksäksi päiväksi naapurimaa Uuden-Seelannin kamaralle. Lentomme Sydneystä kohti Uuden-Seelannin eteläsaaren suurinta kaupunkia Christchurchia lähti aamulla kello 7:40, joten herätys hotellilla oli ihanasti puoli neljän aikaan aamuyöllä. Matkustimme junalla lentokentälle, jossa check-in virkailija oli tarkkana lentosuunnitelmistamme. Jouduimme esittämään kaikki paluulentoihin liittyvät paperimme sekä Australiaan tarvittavan elektronisen viisumin tiedot. Harvoin on papereitamme syynätty noin antaumuksella, mutta kaikki oli kuitenkin kunnossa.

Jatka lukemista ”Eeppisten maisemien Uusi-Seelanti”

 

Viimeinen ilta Uudessa-Seelannissa

Tänään on sitten viimeinen ilta Uudessa-Seelannissa ja huomenna lennetään täältä Christchurchistä takaisin Australian puolelle Melbourneen seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Uusi-Seelanti on tarjonnut menneen viikon aikana todella mahtavia maisemia ja maata voisikin kuvailla Sveitsin, Norjan ja Irlannin risteytyksenä.

Yllätyksiäkin on piisannut, sillä eilen täällä eteläsaarella satoi vuoristossa lunta 20-30cm, joka esti meitä ylittämästä niitä autolla. Ajettiinkin sitten pohjoisrannan kautta, mistä kertyi sellainen 600 kilometriä ylimääräistä matkaan. Noh, ainakin nyt on nähty paikallisia maisemia 2000 kilometrin edestä tällä saarella… 😀

 

Keskiviikko Queenstownissa

Tervehdys! Täällä suunnalla vietetään kaunista keskiviikko iltapäivää Queenstownin kaupungissa. Sää Uudessa-Seelannissa on ollut viime päivät kylmä, mutta kaunis. Palattiin pari tuntia sitten pienlentokoneella upeasta Milford Soundista, jossa yövyttiin laivalla ankkurissa jylhässä vuonossa kirkkaan tähtitaivaan alla. Tästä jatketaan huomenna länsirannikkoa ylös autolla, kunhan vaan ei tuo lähestyvä lumisade pääsisi kiusaamaan. 🙄