Ensikosketus sähköpyöräilyyn

Yksi viime vuoden ikäviä sattumuksia oli kesälomamatkallamme pohjoisen Prince Georgessa meiltä varastetut polkupyörät. Monta kesää palvelleet ja satoja kilometrejä maantietä nähneet hybridimaastopyörämme lähtivät yön aikana hotellin parkkipaikalla olleen automme katolta paikallisten varkaiden matkaan. Varkaus harmitti tietenkin valtavasti, mutta onneksi vakuutus maksoi pyöristä lähes niiden arvon verran ja niinpä aloimme kevät-talvella katsella uusien polkupyörien perään.

Jatka lukemista ”Ensikosketus sähköpyöräilyyn”

 

Suuri kolmen sillan pyöräily

Yhteensä 800 kilometrin mittainen intensiivinen pyöräilykesämme sisälsi monta erinomaista pyöräilyä aina syyskuussa sattuneeseen pyöriemme anastukseen saakka. Yksi tällainen koko päivän retki oli eilen lauantaina tehty suuri kolmen sillan kierros, joka on ollut pyöräilylistallamme jo jonkin aikaa.

Jatka lukemista ”Suuri kolmen sillan pyöräily”

 

Richmondin ympäriajo

Kaunis alkukesä sekä upouudet sähköpolkupyörät ovat saaneet meidät viime viikkoina useaan otteeseen pyörän satulaan ja pyöräilemään uusia sekä huomattavasti aiempaa pidempiä reittejä. Sähköpyörällä poljettaessa mäet eivät ole enää edes kummoinenkaan hidaste ja se mahdollistaa pitkienkin pyöräreittien polkemisen aina kotoa käsin.

Yksi jo pidempään mielessämme ollut pyöräily on Lulu Islandin eli tuttavallisemmin Richmondin pääsaaren ympäriajo, jota kutsumme leikkisästi Tour de Richmondiksi. Olemme aiemmin pyöräilleet osia tästä noin 50 kilometrin reitistä, mutta mieltämme on jo vuosien ajan kutkuttanut ajatus polkea koko saaren ympäri samana päivänä. Reitti on mieluisa, sillä suurimman osan matkasta se seurailee Fraser Riverin rantaa. Richmong on myös täysin lättänä, joten maastollisesti reitti ei ole liian vaativa.

Jatka lukemista ”Richmondin ympäriajo”

 

Aktiivinen leirintäviikonloppu Pembertonissa

Vaikka olemmekin Niinan kanssa aktiivisia ulkoilijoita, innostuimme vasta viime kesänä usean vuoden tauon jälkeen telttailusta ja leirielämästä luonnon helmassa. Olemme vuosien ajan nauttineet Vancouveria ympäröivästä upeasta luonnosta kymmenillä vaelluspoluilla kulkien, mutta mielessämme ei ole käynyt leiriytyä samoissa maisemissa. Viime vuonna ostamamme teltta kuitenkin muutti kaiken ja kerkesimme kiireisen kesän aikana ulkoilmaan kaksi kertaa.

Jatka lukemista ”Aktiivinen leirintäviikonloppu Pembertonissa”

 

Kesävieraat Suomesta

Kanadaan muuton jälkeen olemme saaneet todeta, ettei luona ramppaa vieraita aivan samaan tahtiin kuin aikoinaan Berliinissä. Esimerkiksi koko viime vuonna luonamme ei käynyt ketään, joten olikin virkistävää vaihtelua saada heinä-elokuun taitteessa luoksemme Saksassa luonamme useaankin otteeseen vieraillut ystäväpariskuntamme, jolle nyt tehty Kanadan matka on vasta ensimmäinen.

Jatka lukemista ”Kesävieraat Suomesta”