Joululoma paratiisissa

Vuosi on kulunut nopeaan ja jouluun on enää aikaa hieman reilut kaksi kuukautta. Tämänvuotinen joulumme tuleekin olemaan erittäin poikkeuksellinen, sillä emme suuntaa normaaliin tapaamme Suomeen, vaan vietämme joulumme aivan eri leveyksillä. Koska vietimme juhannuksemme koleissa Islannissa ja Grönlannissa, kutsuvat meitä nyt jouluna puolestaan lämpimät paratiisisaaret. :D

Jatka lukemista ”Joululoma paratiisissa”

 

Upean laskettelukauden päätös Mount Bakerilla

Tämänvuotinen uskomaton laskettelutalvi päättyi monin paikoin tänä viikonloppuna ja vain harva laskettelukeskus on auki kuun loppuun tai toukokuuhun saakka. Syy keskusten sulkeutumiseen ei kuitenkaan ole lumitilanteessa, sillä vuorilla lasketellaan vielä monta metriä syvässä lumihangessa. Pääsiäisen jälkeen ihmisten mielenkiinto alkaa kuitenkin keskittyä kesäaktiviteetteihin, minkä vuoksi kausi tulee päätökseen.

Jatka lukemista ”Upean laskettelukauden päätös Mount Bakerilla”

 

Floridan ihmeitä

Hei vaan! Takana on viides päivä täällä lämpimässä Floridassa ja on aika kirjoittaa lyhyesti viime päivien reissutunnelmista. Kännykkäkuvia sekä yksittäisiä juttuja olen julkaissut myös päivittäin Facebookissa ja Twitterissä, jossa ne ovat kaikkien nähtävillä. :-)

Lämpöä on Floridassa riittänyt mukavat 25-32 astetta, varsinkin keväisestä Vancouverista saavuttaessa. Miamin lentokentällä lämpimän kostea ilma iski vasten kasvoja terminaalista ulos astuessa. Vuokra-auton noutamisen jälkeen edessä oli liikennekulttuurillinen järkytys, sillä floridalainen maantiekulttuuri on erittäin aggressiivista. Vakavia kolareita näkee valtateiden varrella jatkuvasti, eikä ihme, sillä idioottikuskit roikkuvat perässä ja suhailevat huomattavaa ylinopeutta ilman vilkkua poikki 12-kaistaisten moottoriteiden.

Jatka lukemista ”Floridan ihmeitä”

 

Floridan lämpöön

Sunnuntaina vaihdamme keväisen Vancouverin kesäkeleihin, kun matkaamme Niinan kanssa kymmeneksi päiväksi aina lämpimään Floridaan! Kyseessä on aika pikaisella aikataululla muodostunut työ- ja lomamatkan yhdistelmä, jolla kierrämme Miamin, Orlandon sekä viimeisenä Tampan kaupungit.

Suunnitelmissa ei ole (ainakaan paljoa) rannalla löhöilyä, vaan enemmänkin kaupunkien sekä niiden nähtävyyksien tutkimista sekä Karibian rannikon letkeästä elämänmenosta ja hyvästä ruoasta nauttimista. Kuvia ja tunnelmia tältäkin reissulta myöhemmässä vaiheessa tänne blogiin. :-)

 

Elämää suurempi Tähtien Sota

Joskus kohdalle sattuu etukäteen niin suureksi mainostettu tapaus, että hypeen tulee helposti lähteneeksi mukaan. Näin kävi joulukuussa 2014, kun tähtiohjaaja Christopher Nolanin tieteisdraama Interstellar tuli teattereihin suuren rummutuksen saattelemana. Elokuva oli eräänlainen merkkipaalu, sillä sen povattiin olevan viimeinen merkittävä Hollywood-elokuva, joka kuvataan suureksi osaksi 70 millimetrin analogisella filmillä, jota on pidetty elokuvatekniikan eeppisenä kuninkaana. Tekniikan kalleudesta johtuen elokuvantekijät ovat kuitenkin viime vuosina vaihtaneet vauhdilla halvempaan ja helpompaan digitaalitekniikkaan, minkä vuoksi elokuvan näkeminen vanhassa formaatissa on muodostunut kilpajuoksuksi teattereiden katoamista vastaan. :(

Jatka lukemista ”Elämää suurempi Tähtien Sota”