Ihmisvilinää ja rakkaushotelleja Shibuyassa

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Seuraava päivä valkeni ilahduttavasti poutaisena ja niinpä jatkoimme Tokion tutkimusta suuntaamalla kaupungin ehkä kiintoisimpaan kaupunginosaan Shibuyaan. Shibuya sijaitsee Harajukun eteläpuolella Lounais-Tokiossa ja on tunnettu nuorison kaupunginosana. Suurella alueella onkin paljon kauppakeskuksia ja tavarataloja, jotka ovat täynnä nuorille suunnattuja liikkeitä. Alueella sijaitsee myös valtavasti ravintoloita, peliluolia sekä karaokepaikkoja, mitkä tekevät siitä vilkkaan varsinkin ilta-aikaan.

Jatka lukemista ”Ihmisvilinää ja rakkaushotelleja Shibuyassa”

 

Love Parade Stampede

Saksan ja muunkin maailman mediaa on viimeiset kaksi päivää puhuttanut Länsi-Saksan Duisburgissa järjestetyssä teknofestivaali Love Paradessa lauantai-iltana tapahtunut joukkopaniikki (stampede), jonka uhriluvuksi on noussut 20 nuorta ihmistä. Loukkaantuneita on ilmoitettu olevan 511 ja tavoittamattomissa on edelleen 1138 ihmistä.

Jatka lukemista ”Love Parade Stampede”

 

Totaalinen helleväsymys

Blogin päivitys on ollut viime viikot huonolla tolalla. Kymmenen päivää meni Italiassa nettiyhteyden ulottumattomissa, mutta kuluneella viikolla syynä on ollut vain läpikotainen väsymys. Eikä kyseessä ole ollut reissuväsymys, vaan Berliinin helteiden aiheuttama väsymys. Menneellä viikolla lämmöt huitelivat 32-37 asteessa, mikä oli melko tuskastuttavaa niin töissä kuin kotonakin. Pari kesää aiemmin ostettu ilmastointilaite on ollut jo moneen kertaan hintansa väärti ja vaikka sillä ei koko viilennäkään,  on se silti hengenpelastaja viilentäessään edes makuuhuoneen yöllä.

Jatka lukemista ”Totaalinen helleväsymys”

 

Vieraita ja avoautolla Itämeren rannikolla

Kiireiden ja Japanin matkakertomusten johdosta on jäänyt tähän saakka kertomatta mukavasta viikosta kesäkuun alussa, kun ystäväpariskuntamme saapui luoksemme. Ystävämme saapuivat Berliiniin maanantaiaamuna 7. kesäkuuta. Työpaikkamme kautta kierrettyään ja lounaan kanssamme nautittuaan, he hakeutuivat asunnollemme. Koska me olimme töissä koko viikon arkipäivät, vierailivat ystävämme itsenäisesti eri puolilla kaupunkia. Maanantai-iltana kävimme yhdessä syömässä illallisen Postdamer Platzilta löytyvässä Tony Roma’s ravintolassa, josta muuten löytyvät kaupungin parhaat ribsit.

Jatka lukemista ”Vieraita ja avoautolla Itämeren rannikolla”

 

Viimeinen ilta Italian auringon alla

Jahas, menossa on sitten jo viimeinen ilta mainitulla 10 päivän Italian matkallamme. Upeata on kyllä ollut ja paljon tuttua ja uutta on nähty. Helteet ovat olleet ihan mahdottomia ja joka ainoa päivä lämpöä on ollut 32-36 astetta. Pilviä ei ole juuri näkynyt vaan aurinko on porottanut kuumasti suoraan päällämme. Upeita valokuvia on siis saanut, mutta siihen ne hyvät puolet loppuvatkin. Tällainen lämpö meinaan syö ihan hirveästi matkaajaa, kun joka päivä pitää kiertää paljon paikkoja ja varjosta ei juuri saa nauttia.

Pärjätty sitä on silti ja huomenna lennämme Barin kaupungista Stuttgartin kautta takaisin kotiin. Viimeinen yö menee fiinissä uudessa Hilton Garden Inn -hotellissa Materan kaupungissa, noin 60 kilometriä Barista etelään. Ilta menee varmasti ensimmäisestä ilmaisesta nettiyhteydestä nauttiessa ja hetken kuluttua jännää Saksa – Uruguai ottelua seuraten. Saas nähä tuleeko joukkue kotiin mitalin kanssa vaiko ilman. Peukut on pystyssä täällä. 🙂