Tuoreita latuja

Laskettelupäiviä kertyy tänä vuonna liukuhihnalta ja viime lauantaina suuntasimme jo kolmannen kerran Whistleriin. Kuten alkukaudesta kerroin, ostimme alun pitäen kolme laskettelupäivää Whistleriin, joista viimeinen tuli nyt käytettyä. Lisäpäiviä joutuukin varmaan ostamaan, sillä tämä kausi vaikuttaa olevan paras vuosiin. 🙂

Jatka lukemista ”Tuoreita latuja”

 

Neljä vuotta Kanadassa

Tammikuun 21. päivä vuonna 2012 on päivä jolloin laskeuduin Vancouverin maaperälle mukanani nivaska muuttopapereita ja toive aloittaa uusi elämä Kanadassa. Niina seurasi perässä kaksi viikkoa myöhemmin ja näin meillä tuleekin nyt täyteen jo neljä vuotta täällä Kanadassa. Se on sangen pitkä aika, sillä onhan se jo melkein puolet ajasta jonka olemme viettäneet ulkomailla ja myös merkittävä osa elämästämme.

Jatka lukemista ”Neljä vuotta Kanadassa”

 

Elämää suurempi Tähtien Sota

Toisinaan vastaan tulee niin suuresti mainostettu tapaus, että hypeen tulee lähteneeksi itsekin mukaan. Näin kävi joulukuussa 2014, kun tähtiohjaaja Christopher Nolanin tieteisdraama Interstellar vyöryi teattereihin suuren rummutuksen kera. Elokuvan sanottiin olevan eräänlainen merkkipaalu, sillä sen povattiin olevan viimeinen merkittävä Hollywood-elokuva, joka kuvataan suureksi osaksi 70 millimetrin analogisella filmillä, mitä pidetään elokuvatekniikan kuninkaana.

Jatka lukemista ”Elämää suurempi Tähtien Sota”

 

Naapurustopartiointi Kanadassa

Suomessa on viime viikkoina keskusteltu voimakkaasti moniin kaupunkeihin perustetuista katupartioista. Keskustelun perusteella näyttää siltä, että ainakin suomalaiset päättäjät vierastavat ajatusta kansalaisista valvomassa omien asuinalueidensa turvallisuutta. Järjestyksenpito onkin perinteisesti kuulunut Suomessa poliisin tärkeimpiin tehtäviin, mutta kyläpoliisien katoaminen sekä liikkuvan poliisin lakkauttaminen ovat tehneet poliisista harvinaisen näyn varsinkin pienemmillä ja syrjäisemmillä paikkakunnilla.

Jatka lukemista ”Naapurustopartiointi Kanadassa”