Fort McMurrayn tulimyrsky

Kanadan kaltaisessa suuressa ja metsän peittämässä maassa metsäpalot ovat jokavuotinen ongelma. Yleensä tuho on kuitenkin rajoittunut syrjäseuduille ja suurissa kaupungeissa on lähinnä jouduttu kärsimään kaukaa kulkeutuvasta savusta. Kolme viikkoa sitten kaikki kuitenkin muuttui katastrofaalisesti Pohjois-Albertassa sijaitsevassa Fort McMurrayn kaupungissa.

Jatka lukemista ”Fort McMurrayn tulimyrsky”

 

Uuden Weberin sisäänajo

Yksi upeimpia asioita uudessa asunnossamme on siihen kuuluva suuri ulkotila. Vaikka aiempi keskusta-asuntomme olikin hulppea, oli meistä kuitenkin harmillista ettei asuntoon kuulunut parveketta. Väliaikaisessa asunnossamme puolestaan oli pieni parveke, mutta sille ei vuoden aikana löytynyt juuri muuta käyttöä kuin maisemien valokuvaus sekä ihailu. Nyt meillä kuitenkin on ikioma hulppea yksityisterassi, jolla kelpaa paistatella ja tepastella! Jatka lukemista ”Uuden Weberin sisäänajo”

 

Kanadalle 26. jääkiekkokulta

Alunperin en aikonut kirjoittaa jääkiekon juuri päättyneistä MM-kisoista mitään, mutta koska loppuottelu pelattiin Kanadan ja Suomen välillä, ajattelin lyhyen kirjoituksen olevan sittenkin paikallaan. Molempia maita kun yhdistää syvä rakkaus jääkiekkoon, jonka eroavaisuuksia on kiintoisa analysoida.

Jatka lukemista ”Kanadalle 26. jääkiekkokulta”

 

Tuli tuhosi entisen kotimme

Tuhoisista tulipaloista saa lukea lehdistä sekä nähdä televisiossa, mutta onneksi sellaista ei ole sattunut omalle kohdallemme. Sunnuntaina Joensuussa riehunut voimakas kerrostalopalo kuitenkin kosketti yllättäen myös meitä, sillä tuli riehui entisessä asuintalossamme! 😮

Jatka lukemista ”Tuli tuhosi entisen kotimme”

 

Mount Rainier omasta ikkunasta

Seattlessa sijaitsevan asunnon yksi halutuimpia maisemia on (ikonisen Space Needlen lisäksi) näkymä kaupungin taustalla kohoavasta 4392-metrisestä Mount Rainierista. Vancouverissa tällainen on näkymä kaupungista noin sadan kilometrin päässä Yhdysvaltojen puolella kohoavasta 3286-metrisestä lumihuippuisesta Mount Bakerista. Kummankin vuoren näkeminen on silti mahdotonta, sillä Vancouverista on matkaa Mount Bakerille linnuntietäkin lähes 300 kilometriä. Vai onko mahdotonta sittenkään? 😮

Jatka lukemista ”Mount Rainier omasta ikkunasta”