Aamupyöräily Pitt Meadowsin ympäri

Heinäkuu on hyvää pyöräilyaikaa ja kävimmekin kuun lopussa Niinan kanssa pyöräilemässä noin 30 kilometrin mittaisen Pitt Meadowsin kierroksen, joka käsittää myös osan viereistä Maple Ridgeä. Lähdimme matkaan heti lauantaiaamusta ja keli oli lupsakan puolipilvinen sekä kesäisen lämmin. Pysäköimme automme kauniille Pitt Lakelle johtavan tien varteen ja lähdimme polkemaan puron rantaa menevää hiekkatietä poikki peltoniittyjen. Kaukaisuudessa kohosivat niin metropolialueen itäpuolen korkeat vuoret kuin Coquitlamin keskustan uudet tornitalotkin, jotka näkyvät hyvin laakeille pelloille.

Jatka lukemista ”Aamupyöräily Pitt Meadowsin ympäri”

 

Ensivierailu Sea to Sky Gondolalla

Kaksi vuotta sitten Squamishiin avautuneesta Sea to Sky Gondolasta on muodostunut lyhyessä ajassa äärimmäisen suosittu uusi turistikohde. Kohde sijaitsee noin 60 kilometriä Vancouverista, vain pari kilometriä Squamishin eteläpuolella ja tarjoaa huikeita vuorimaisemia lyhyen gondolimatkan päälle. Howe Soundin pohjalta lähtevä limenvihreä gondoli kuljettaa vierailijat hujauksessa 885 metrin korkeudessa sijaitsevalle aktiviteettikeskukselle, josta on muodostunut turistien rakastama vierailukohde, jonka parkkipaikka on joka viikonloppu tupaten täynnä.

Jatka lukemista ”Ensivierailu Sea to Sky Gondolalla”

 

Miljonääripakolaisten vyöry Kanadaan

Suomi sekä koko Eurooppa painivat paraikaa haastavan pakolaistilanteen keskellä, kun Välimeren ylitse tulee joka viikko tuhansia parempaa elämää etsiviä. Kanadakin on ottanut osaa kriisin ratkaisemiseen viime syksynä esitellyn uuden pakolaisohjelmansa myötä ja maalla on muutenkin pitkä perinne todellisessa hädässä olevien ihmisryhmien auttamisessa.

Jatka lukemista ”Miljonääripakolaisten vyöry Kanadaan”

 

Odottamaton maailmanympärysmatka

Ennen juhannusta tulin maininneeksi miten Niinalla oli tänä vuonna mukava tilaisuus viettää melkeinpä kolmen viikon ihana kesäloma Suomen kauniissa suvessa. Loma menikin rennoissa merkeissä luonnon helmassa, mutta valitettavasti lentojen kanssa menikin sitten suunnilleen kaikki mahdollinen pieleen… 🙄

Jatka lukemista ”Odottamaton maailmanympärysmatka”

 

Kuinka olla kanadalainen

Canada Dayn jälkimainingeissa on hyvä rentoutua naureskelemalla vancouverilaisen komediaryhmä IFHT:n uusimmalle ja samalla myös hyvin ajankohtaiselle videolle siitä mitä kaikkea onkaan kanadalaisuus. Kuten aina, ryhmän video on jälleen aiheensa ytimessä ja mukana on kirjava joukko hauskoja ja toisinaan hyvin paikkansapitäviä stereotypioita kanadalaisista. Samaa laadukasta tuotantoa kuin ryhmän aiempi opas kuinka olla vancouverilainen. :mrgreen: