Elämämme seikkailu – 10 vuotta maailmalla

Elokuun 31. päivä 2006 – päivälleen kymmenen vuotta sitten. Se on minulle ja Niinalle merkittävä päivämäärä, sillä se on hetki jolloin jätimme Suomen taaksemme ja lähdimme maailmalle. Matkaan lähdettiin vain kaksi matkalaukkua mukana, ajatuksena palata jouluksi kotiin. Kumpikaan ei olisi voinut tuolloin edes aavistaa, että matkasta muodostuisikin yli vuosikymmenen mittainen elämämme seikkailu!

Jatka lukemista ”Elämämme seikkailu – 10 vuotta maailmalla”

 

Mätkintää UFC Vancouverissa

UFC eli Ultimate Fighting Championship on viime vuosina suurta suosiota saavuttanut amerikkalainen vapaaotteluorganisaatio, jossa eri kamppailulajien edustajat ottelevat toisiaan vastaan suurissa yleisötapahtumissa. Lajista on kasvanut parissakymmenessä vuodessa sangen merkittävä viihdemuoto, joka täyttää nykyisin suuria areenoja sekä stadioneita niin Amerikassa kuin maailmallakin.

Jatka lukemista ”Mätkintää UFC Vancouverissa”

 

Kesäretki Barnston Islandille

Kuukausi sitten vierailemamme Vancouverin metropolialueen uusin puisto Surrey Bend Regional Park tutustutti meidät samalla matkalla kiintoisaan pieneen sopukkaan aivan puiston vieressä. Keskellä Fraser Riveriä sijaitsee Barnston Islandina tunnettu asuttu saari, jonne on pääsy metropolialueen viimeisellä jokilautalla.

Jatka lukemista ”Kesäretki Barnston Islandille”

 

Tulikuumana hohkaava talous

British Columbialla pyyhkii tällä hetkellä erittäin hyvin. Yli 4,7 miljoonan asukkaan provinssin talous kasvaa jo kolmatta vuotta huimaa vauhtia kaikilla ekonomisilla mittareilla mitattuna. Rakennusteollisuudessa vallitsee tällä hetkellä melkein täystyöllisyys, mitä ajaa Vancouverin asuntomarkkinoiden viimeiset kaksi hullua vuotta. Käynnissä on myös useita suuria infrahankkeita, kuten uusi Evergreen-linja sekä suunnitelmissa oleva jättimäinen George Massey Bridge. Myös korjausrakentaminen sekä remontointi ovat nyt monien mielessä ja monin paikoin onkin vaikea löytää työmiehiä työmaille.

Jatka lukemista ”Tulikuumana hohkaava talous”

 

Ilotulitusjuhla Vancouverin yllä

Olen kirjoittanut monesti aiemminkin Vancouverissa vuosittain järjestettävästä Celebration of Light nimisestä ilotulitustapahtumasta, joka kerää joka elokuu satojentuhansien ihmisten yleisön kaupungin keskustaan ihailemaan värikästä ilotulitusjuhlaa. Viime vuonna missasimme tapahtuman ollessamme Pembertonissa, mutta tänä vuonna meillä oli oiva tilaisuus ihailla valtavaa ilotulistusta kaupungin yllä omalta terassiltamme käsin. 🙂

Jatka lukemista ”Ilotulitusjuhla Vancouverin yllä”