Onnistuneita pakenemisia pakohuoneista

Sateinen syksy on hyvää aikaa harjoittaa sisätiloissa tehtäviä asioita ja yksi hauska pimeiden syysiltojen ilo ovat Vancouverissa erittäin suositut pakohuoneet. Olemme vierailleet aiemmin kahdessa pakohuoneessa, josta ensimmäistä emme onnistuneet ratkaisemaan, mutta joista toisen läpäisimme isolla porukalla täpärästi. 😛

Jatka lukemista ”Onnistuneita pakenemisia pakohuoneista”

 

Vuoden ensimmäinen puuteripäivä

Kuluva syksy on ollut synkkä ja sateinen, eikä tämän talven laskettelukauden avausta ole meinannut malttaa odottaa. Sitä tietää olevansa asiasta todellakin täpinöissään, kun näkee Whistlerin avajaisia edeltävänä yönä unta seisomisesta aamun ensimmäisessä hissijonossa! 😆 Ja herättyään pettymykseen normaalista työaamusta, sitä kuitenkin seuraa koko aamun webbikameroiden välityksellä miten onnekkaat nousevat vuorelle vuoden ensimmäiselle laskettelupäivälle. Ai että! 😀

Jatka lukemista ”Vuoden ensimmäinen puuteripäivä”

 

Tsawwassen Mills avautui

Himoshoppaajilla on ollut tänä syksynä aihetta iloon, sillä Vancouverin metropolialueelle avautui lokakuun alussa uusi valtaisa ostosparatiisi. Tsawwassen Mills niminen jättimäinen ostoskeskus sijaitsee nimensä mukaisesti Etelä-Deltassa Tsawwassenin taajaman kupeessa, aivan Vancouverinsaaren lauttaterminaalin kupeessa. Ostoskeskus on vancouverilaisittain poikkeuksellinen, sillä se sijaitsee keskellä aakeita peltoja, kaukana kaikista merkittävistä asutuskeskittymistä. Sijainti ”keskellä ei mitään” onkin saanut osakseen runsaasti negatiivisia kommentteja, sillä ostoskeskukselle pääseminen edellyttää käytännössä omalla autolla saapumista, eikä alueelle pääse julkisilla kulkuvälineillä muutamaa bussilinjaa lukuunottamatta.

Jatka lukemista ”Tsawwassen Mills avautui”

 

Kun lumilautailu saapui Vancouveriin

Lumilautailijat ja laskettelijat ovat kaksi ryhmää, jotka eivät tule aina keskenään toimeen. Näin on ollut iät ja ajat ja näin laskettelukauden avajaisten alla olikin hauska löytää yleisradioyhtiö CBC:n vanha uutisjuttu Vancouveriin rantautuneesta uudesta ”lumisurffaus” ilmiöstä paikallisilla vuorilla vuodelta 1985. Kaliforniasta rantautunut uusi villitys sai aluksi kylmän vastaanoton paikallisilta laskettelukeskuksilta ja koko puuha olikin jonkin aikaa laitonta! Video on kuvattu Mount Seymourilla.

Jatka lukemista ”Kun lumilautailu saapui Vancouveriin”

 

Haaksirikkoinen Tofino

Viime viikon perjantaille osunut kaatuneiden muistopäivä tarkoitti että alkamassa olisi pitkä viikonloppu. Niinpä pakkasimmekin Suomen vieraamme kanssa tavarat autoon ja otimme suunnaksi tyynenmeren rannikolla sijaitsevan suosikkipaikkamme Tofinon. Tämä pieni rannikkokylä on meille tuttu kahdelta aiemmalta viikonloppulomaltamme, mutta kyseessä olisi ensimmäinen kertamme marraskuussa, joka on vuosittaisen myrskykauden aikaa. Ennusteessa olikin myrskyisää säätä, joten olimme innoissamme tiedossa olevista tyrskyistä!

Jatka lukemista ”Haaksirikkoinen Tofino”