Juhannus Islannin etelärannikolla

Harvemmin tulee oltua lomalla sesonkiaikaan, mutta tänä kesänä päätimme lähteä juuri juhannuksena reissuun. Kuten keväällä kerrottua, matkakohteenamme ovat skandinaaviset Islanti sekä Gröntlanti, jossa vietämme yhteensä 12 päivää. Kylmät Pohjois-Atlannin saaret ovat hieman harvinaisempi reissukohde, mutta parhaimmillaan juuri kesällä.

Jatka lukemista ”Juhannus Islannin etelärannikolla”

 

Venevaja tulessa

Korkeuksissa asuessa näkee monenlaista kiintoisaa valo- ja sääilmiötä. Yksi kiintoisa tapaus ovat suuret tulipalot, joista nousevien savupatsaiden bongaaminen on kiehtovaa. Viime kesänä poikkeuksellinen näky oli Burns Bogin valtavan turvesuon roihahtaminen ja muutama viikko sitten suuri tulipalo Surreyssä nostatti jälleen ilmoille mustan pilven. Jatka lukemista ”Venevaja tulessa”

 

Telttayö Birkenhead Lakella

En liene paljoa väärässä jos sanon, että edellisestä yöstä teltassa on lähemmäs 15 vuotta. Tarkka vuosi ei muistu mieleeni, mutta muistan kyseessä olleen juhannus ja paikka oli Lieksan Ruunaan koski. Jostain syystä tuon ammoisen vaelluksen jälkeen ei ole tullut vietettyä öitä ulkosalla, mutta ajatus on toisinaan pyörinyt mielissämme. Puheesta siirryttiin kuitenkin tekoihin vasta kaksi viikkoa sitten, kun Niina antoi minulle synttärilahjaksi lahjakortin paikalliseen Mountain Equipment Co-opin retkeilutarvikeparatiisiin. 🙂

Jatka lukemista ”Telttayö Birkenhead Lakella”

 

2017 BMW X1 xDrive28i

Ah, se uuden auton tuoksu… Harva asia on yhtä jännittävää kuin uuden auton nouto autoliikkeestä monen kuukauden odotuksen jälkeen. Tammikuussa koeajoimme kaksi eri vaihtoehtoa uudesta autoista, joista valitsemamme vaihtoehto toimitettiin meille uudenkarheana toukokuun 6. päivä, lähes täsmälleen kolme vuotta edellisestä autostamme.

Jatka lukemista ”2017 BMW X1 xDrive28i”