Kanadan kallis internet

Internet on nykyään perushyödyke, jota ilman harva osaa enää elää. Netin katkokset ovat nykyisin harvinaisia ja nopeudet sillä tasolla, että harva käyttö edes vaatii nykyistä nopeampaa yhteyttä. Nopeuksien kasvu on ollut huimaa, kun muistelen omia ensimmäisiä internet-kokemuksiani 90-luvun puolivälissä ensimmäisten kotiyhteyksien ilmestyttyä. Ensimmäinen oma internet-yhteyteni oli legendaarinen 56 kilobitin modeemi, jonka hitautta ja epävakautta nykynuoret eivät voi edes aavistaa. 🙄

Jatka lukemista ”Kanadan kallis internet”

 

Virtuaalinen tulevaisuus saapui

Viime päivät ovat kuluneet tällä suunnalla virtuaalisia maailmoja tutkiessa, hankittuani tällä viikolla jo pitkään harkinnassani olleet Playstation VR -virtuaalilasit. Olen kokeillut virtuaalilaseja lyhyesti muutaman kerran aiemminkin ja kokemusten valossa on ollut pakko todeta, että kyseessä on viihteen tulevaisuus. Hyvin toteutettuna virtuaaliset pelimaailmat ovat äärimmäisen mukaansatempaavia ja uusi näkökulma tuo kaikkeen uuden oivalluksia sisältävän elementin.

Jatka lukemista ”Virtuaalinen tulevaisuus saapui”

 

Kanada laski väestönsä

Joka viides vuosi suoritettava maanlaajuinen väestönlaskenta (eng. Census) tuntuu suomalaisittain vanhanaikaiselta käytännöltä, mutta on monissa maissa edelleen virallinen metodi. Kanadassa tehtiin tuorein väestönlaskenta viime vuonna (2016) ja sen tuloksia alettiin saada tipoittain nyt alkuvuodesta. Tämä oli myös meidän ensimmäinen Censuksemme, joten myös me sisällymme nyt näihin lukemiin.

Jatka lukemista ”Kanada laski väestönsä”

 

Expedia vieraili Vancouverissa

Maailman suurin matkanvaraukseen erikoistunut nettisivusto on Seattlen naapurikaupunki Bellevuessa pääpaikkaansa pitävä Expedia. Nimi on tuttu jokaiselle omatoimimatkaa joskus varanneelle, mutta harva tietää sen saaneen alkunsa Microsoftin matkailuun keskittyneenä osastona. Nykyisin yhtiö omistaa itse toistakymmentä tunnettua ja paljon käytettyä sivustoa, kuten Ebookers, Hotwire, Hotels.com, Travelocity ja Trivago vain muutamia mainitakseni. Expedialla on toimisto myös täällä Vancouverissa, jossa kehitetään yhtiön risteilyihin keskittyvää sivustoa.

Jatka lukemista ”Expedia vieraili Vancouverissa”

 

Jumissa ja haaveri Grönlannissa

Jos minulta jatkossa kysyy mitä lentokenttää inhoan yli kaiken, on vastaukseni Kangerlussuaqin kenttä Grönlannissa. Tämä siksi, että vietimme tällä pienellä alle 500 asukkaan kyläpahasessa sijaitsevalla entisellä sotilaskentällä juuri melkein kolme pitkää vuorokautta…

Jatka lukemista ”Jumissa ja haaveri Grönlannissa”