Sears heitti pyyhkeen kehään

Viimeisten 20 vuoden aikana internet on mullistanut kaiken perinteisen. Kyyti on ollut kovaa erityisesti kaupan alalla, jossa uuden verkkokaupat ovat nopeasti haastaneet perinteiset kivijalkaliikkeet halvemmilla hinnoilla, suuremmalla valikoimalla sekä usein myös ilmaisella kotiinkuljetuksella. Uusi kilpailutilanne on pakottanut perinteiset liikkeet, kuten suuret tavaratalot, siirtämään toimintojaan verkkoon sekä karsimaan toimipisteitään.

Jatka lukemista ”Sears heitti pyyhkeen kehään”

 

Syysvieraiden kanssa aurinkorannikolla

Elokuussa luonamme käyneiden Suomen vieraiden jälkeen saimme kestittää seuraavaa seuruetta ainoastaan muutamaa viikkoa myöhemmin. Luoksemme saapuivat Niinan vanhemmat, joille kyseessä oli järjestyksessään jo kolmannesta Kanadan matkasta. Appivanhempien viime vierailusta olikin ehtinyt kulua yli kolme vuotta, joten olikin mukava saada heidät jälleen vieraaksi kesän ollessa vielä kauneimmillaan.

Jatka lukemista ”Syysvieraiden kanssa aurinkorannikolla”

 

Joululoma paratiisissa

Vuosi on kulunut nopeaan ja jouluun on enää aikaa hieman reilut kaksi kuukautta. Tämänvuotinen joulumme tuleekin olemaan erittäin poikkeuksellinen, sillä emme suuntaa normaaliin tapaamme Suomeen, vaan vietämme joulumme aivan eri leveyksillä. Koska vietimme juhannuksemme koleissa Islannissa ja Grönlannissa, kutsuvat meitä nyt jouluna puolestaan lämpimät paratiisisaaret.

Jatka lukemista ”Joululoma paratiisissa”

 

Jets pyöritti kanukkeja

NHL:n runkosarja pyörähti jälleen käyntiin ja niinpä kaikki miettivät, josko tämä kausi olisi Vancouver Canucksien kausi? Kanukkien viime kausi ei mennyt niin vahvasti ja se päättyi aikaisin läntisen konferensin toiseksi viimeisenä. Viime kauden voiton vei yksi kolmesta suosikkijoukkueestani NHL:ssä, kun itärannikolla pelaava Pittsburgh Penguins voitti jo toisen lätkämestaruuden putkeen.

Jatka lukemista ”Jets pyöritti kanukkeja”

 

Kriisi Kanadan rajoilla

Kanada on onnekas maa ja 150 vuoden ajan maassa on saatu nauttia yhdestä kenties maailman vakaimmasta maantieteellisestä sijainnista. Etelässä Yhdysvallat on ollut vakaa kumppani, joka on tilkinnyt tehokkaasti Kanadaan suuntautuvaa salakuljetusta sekä laitonta maahanmuuttoa köyhästä Etelä- ja Keski-Amerikasta. Kaikista muista suunnista ainut keino saapua maahan on ollut valvotusti lentokoneella, sillä Kanadaan ei oikein pysty saapumaan veneellä. 8891 kilometrin mittainen Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen maaraja onkin ollut maailman kevyimmin valvottu rajaviiva ilman minkäänlaista raja-aitaa.

Jatka lukemista ”Kriisi Kanadan rajoilla”