Joulutunnelmia paratiisisaarella

Joulu on meillä hyvin perinteinen perhejuhla, jota on tullut vietetty käytännössä joka vuosi Suomessa perheen kesken. Ainoa poikkeus tähän tuttuun kaavaan on ollut Chicagossa vuonna 2013 viettämäni joulu, joka oli osa minun ja veljeni suurta Amerikan automatkaa. Tätä taustaa vasten olikin poikkeuksellista lähteä tänä jouluna lunta ja kylmyyttä karkuun tänne läntiselle tyynellemerelle, jossa vietimme Niinan kanssa jouluaattoa eilen täällä Guamin saarella.

Jatka lukemista ”Joulutunnelmia paratiisisaarella”

 

10 000 lukukertaa: Opas Berliinin joulumarkkinoille

Olen kirjoittanut blogia jo 11 vuoden ajan ja tämän pitkän matkan varrella blogialusta on vaihtunut useampaankin kertaan (nykyinen iteraatio on versionumeroltaan 4.0). Eri alustojen välillä vaihtelu on valitettavasti tehnyt kattavien tilastojen pidosta mahdotonta ja nykyisin seuraan lähinnä kirjoitusten lopussa näkyvää tietoa lukukertojen ”kaikkien aikojen” määrästä sekä viimeisen vuorokauden ajalta, mikä kertoo tilanteen viimeisen noin puolentoista vuoden ajalta.

Jatka lukemista ”10 000 lukukertaa: Opas Berliinin joulumarkkinoille”

 

Jouluvalaistu Coquitlam

Kanadalaiset rakastavat joulua ja pohjoisamerikkalaiseen tapaan oma koti ei ole valmistautunut kunnolla jouluun, ellei sitä ole vuorattu ympäriinsä värikkäillä jouluvaloilla. Oman asuinalueen näyttävimpien jouluvalojen titteli on suuri ylpeyden aihe ja jokavuotinen tiukka kisa, johon ottavat osaa niin kaupungit, lukuisat maksulliset jouluvalotapahtumat kuin yksityiset kaupunkilaiset.

Jatka lukemista ”Jouluvalaistu Coquitlam”

 

Sumu kietoi Fogcouverin

Vancouverilla on monta lempinimeä, joista moni viittaa kaupungissa usein koettaviin sääilmiöihin. Sateisen syksyn keskellä kaupunkia kutsutaan monesti leikkisästi Raincouveriksi ja talvisin ilmenevinä sumuisina päivinä nimi taipuu muotoon Fogcouver. Maanpinnalla pysyttelevä paksu sumu syntyy yleensä niinkutsutussa inversiotilanteessa, jossa laaja lämmin ilmamassa kohoaa kylmän yläpuolelle. Tällaisia tilanteita koetaan Vancouverissa normaalisti muutamana päivänä talvessa ja sen synnyttämä sumuvaippa kietoo metropolin tiukasti sisäänsä.

Jatka lukemista ”Sumu kietoi Fogcouverin”

 

Provinssi tuli vuokralaisten avuksi

British Columbian kesällä aloittanut uusi hallitus ei ole kerännyt kehuja ensimmäisinä toimintakuukausinaan. Hallituksen ensimmäisiä päätöksiä oli lyhytnäköiseksi osoittautunut päätös poistaa tietullit Vancouverin silloilta, minkä kannatus suli heti ensimmäisellä viikolla, kun liikennemäärät pääväylillä räjähtivät käsiin, saaden monet aiemmin tulleja kiroilleet autoilijat kaipailemaan niitä takaisin.

Lokakuussa John Horganin johtaman hallituksen pisteet kuitenkin nousivat ainakin täällä Vancouverissa, kun hallitus ilmoitti puuttuvansa nopealla tahdilla vuokramarkkinoilla suurta vääryyttä aiheuttaneisiin porsaanreikiin, joita ahneet vuokranantajat ovat käyttäneet vuosia vuokrien nostamiseksi nykyiselle huipputasolle.

Jatka lukemista ”Provinssi tuli vuokralaisten avuksi”