Luminen viikonloppu

Kuluva talvi on ollut viimevuotiseen tapaan poikkeuksellisen kylmä ja erittäin sateinen. Vuorilla on satanut lunta runsain mitoin ja hiutaleita on leijaillut useaan otteeseen myös täällä merenpinnantasolla, värjäten maan  pariinkin otteeseen kauniiseen vaaleaan huntuun. Lumi on kuitenkin ollut vain lyhytaikainen vieras, toisin kuin viime vuonna, jolloin kinokset  olivat osa kaupunkikuvaa toista kuukautta.

Jatka lukemista ”Luminen viikonloppu”

 

Vähäluminen hiihtoloma Utahissa

Helmikuulle ajoittuva hiihtoloma on talven parasta aikaa ja kuluva talvi on ollut täällä länsirannikolla erinomainen ainakin laskettelijan näkökulmasta katsottuna. Viime vuonna teimme näihin samoihin aikoihin viikon mittaisen suuren laskettelukiertueen Kanadan kalliovuorille, mikä oli kuitenkin varasuunnitelma, sillä alkuperäisenä suunnitelmanamme oli lähteä Amerikan Kalliovuorille joko Coloradoon tai Utahiin. Suunnitelma kuitenkin kaatui matkan kalleuteen, mikä ei haitannut, sillä automatkamme oli täynnä mahtavia laskettelupäiviä.

Jatka lukemista ”Vähäluminen hiihtoloma Utahissa”

 

Luotetut matkaajat

Amerikan rajalla asuessa, rajan yli tulee kuljettua usein niin lentäen kuin autollakin. Kuuden Kanadan vuotemme aikana olemme vierailleet Amerikan puolella kymmeniä kertoja, matkojen ollessa kaikkea päiväretkistä aina viikkojen mittaisiin pitkiin oleskeluihin saakka. Vaikka raja onkin helppo ylittää papereiden ja lupien ollessa kunnossa, on rajalla silti aina edessä rasittavat muodollisuudet, joissa kuluu runsaasti aikaa ja koetellaan hermoja.

Jatka lukemista ”Luotetut matkaajat”

 

MARKET by Jean-Georges

Viimekuisen Dine Out Vancouver -ravintolatapahtuman järjestyksessään toinen illallisemme tapahtui reilu viikko ensimmäisen jälkeen. Otimme jälleen suunnaksi Downtownin, jossa kaupungin parhaimmat ravintolat järjestään sijaitsevat. Keskustassa olimme tehneet varauksen Shangri-La hotellin yhteydessä sijaitsevaan MARKET by Jean-Georges ravintolaan, jossa olemme vierailleet kerran aikaisemminkin. Tuolloinen vierailu ei kuitenkaan liittynyt Dine Outiin, vaan juhlistimme tuolloin viisivuotishääpäiväämme.

Jatka lukemista ”MARKET by Jean-Georges”

 

Öljy ajoi British Columbian ja Albertan kauppasotaan

Uhkaukset ovat viimeisen viikon aikana lennelleet lumisten Kalliovuorten ylitse, kun British Columbia ja itäinen naapurimme Alberta ovat ajautuneet yhä syvemmälle poliittiseen kiistaan, joka on laajentunut nyt myös pienimuotoiseksi kauppasodaksi. Kaiken takana on öljy, joka on energiasektoristaan riippuvaiselle Albertalle tärkeä tulonlähde ja joka tuottaa myös liittovaltion kassaan miljardeja. Halpa öljynhinta on kuitenkin sakannut Albertan aiemmin kovaa kiitäneen talouden, mistä provinssi ei ole toipunut vielä tähän päiväänkään mennessä.

Jatka lukemista ”Öljy ajoi British Columbian ja Albertan kauppasotaan”