Kesämatkailua Suomessa

Kaukana kotoa asuttaessa lomasuunnitelmia on usein runsaasti, mutta itse lomaa vähän. Vierailut Suomessa joutuukin usein rajoittamaan vain yhteen vuodessa, sillä lomaa haluaa viettää myös muualla kuin Suomessa. Tilanne oli eri Berliinissä, josta käsin oli mahdollista käydä Suomessa vaikka lyhyellä viikonloppureissulla, mutta täältä Kanadasta käsin tällainen ei ole mahdollista. Niinpä olemmekin vierailleet Suomessa lähes poikkeuksetta jouluisin ja joinain vuosina minulta on jäänyt sekin matka välistä.

Jatka lukemista ”Kesämatkailua Suomessa”

 

Uusi korkein toimistopilvenpiirtäjä

Kanadan taloudella menee tällä hetkellä todella lujaa ja kotoinen British Columbian provinssimme on johtanut viime vuoden maan parhaita työllisyyslukemia. Hyvä työllisyystilanne näkyykin jo paikallisissa yrityksissä kiristyneenä kilpailuna parhaista työntekijöistä sekä vaikeuksina löytää uutta toimitilaa toimintojen laajentamiseksi. Alkuvuonna Vancouverin toimitilamarkkinoilla oli vapaata tilaa vaivaiset 4.7% ja varsinkin uutta ja laadukasta AAA-luokan toimitilaa on ollut melkein mahdotonta löytää. Lukema on Kanadan toiseksi alhaisin, edellä vain tulikuumana käyvä Toronto.

Jatka lukemista ”Uusi korkein toimistopilvenpiirtäjä”

 

Whistlerin uusi riippusilta

Whistler elää tällä hetkellä renesanssia, jonka lähtölaukaus oli laskettelukeskuksen kaksi vuotta sitten tapahtunut myynti Vail Resortille. Vaikka 1,4 miljardin dollarin kauppa herättikin tuolloin suuria tunteita paikallisen ikonin myymisestä amerikkalaiselle korporaatiolle, on kaupasta seurannut tähän mennessä paljon hyvää.

Suurin pelko oli jo valmiiksi kalliiden hissilippujen kallistuminen entisestään, mutta kahden talven perusteella näin ei kuitenkaan näytä käyneen ja kausikorttien hinta jopa hieman laski, etujen parantuessa. Oikeastaan ainoa harmituksen aihe on ollut aiemmin todella maukkaan purilaisen vaihtuminen uuteen vähemmän eeppiseen Epic Burgeriin. 🙄  Jatka lukemista ”Whistlerin uusi riippusilta”

 

Sadan flipperin välkkeessä

Syksy saapui tänä vuonna hieman tavanomaista aikaisemmin ja rutikuiva hellekausi vaihtui kaksi viikkoa sitten sateisiin keleihin. Vaikka kesän päättyminen onkin aina pienesti masentavaa, on sään muutos silti loistava uutinen laajojen metsäpalojen sammumisen kannalta. Tämän lisäksi sateiset viikonloput antavat myös viimeinkin hyvän syyn viettää aikaa sisätiloissa, vaikkapa sitten esittelemässä taitojaan Vancouverin vuosittaisessa flipperinäyttelyssä!

Jatka lukemista ”Sadan flipperin välkkeessä”

 

Yaletown sai väriä

Vancouverin kaupunkisuunnittelu on saanut maailmalla paljon kiitosta, mutta näin paikallisen näkökulmasta se on todella ennakoitavaa ja useissa asioissa tiettyihin muotteihin kangistunutta. Varsinkin ydinkeskustan alueella kaikkea rakentamista säätelevät tarkat rakennussäädökset, jotka määräävät muun muassa rakennusten korkeudesta, muodosta sekä ulkopintojen materiaaleista. Kaikesta ehdotetusta pitää myös järjestää julkinen kuulemistilaisuus, jossa alueen asukkaat voivat antaa mielipiteensä ennen rakennusluvan lopullista hyväksymistä.

Jatka lukemista ”Yaletown sai väriä”