Wild Tale

Kiireisen joulusesongin jälkeinen tammmikuu on yleensä hiljaista aikaa ravintoloissa. Meillä täällä Vancouverissa näin ei kuitenkaan ole, sillä tammikuussa vietetään nyt jo 17. kertaa järjestettävää vuosittaista Dine Out Vancouver -tapahtumaa, jossa yli 300 ravintolaa houkuttelevat reilut 100 000 hyvän ruoan ystävää kokeilemaan metropolialueen uusimpia sekä jo paikkansa vakiinnuttaneita illallispaikkoja. 🙂

Jatka lukemista ”Wild Tale”

 

Juhlat Louisianan tapaan

Sateisen tammikuun lopun jokavuotinen huipentuma ovat työnantajani järjestämät suuret talvijuhlat, jotka ovat pitkän ja synkän talvikauden piristys. Koska Vancouverin toimistomme on kooltaan parisen tuhatta henkeä, on juhlien pitopaikaksi melkolailla vakiintunut Vancouverin konferenssikeskuksen länsisiipi, joka tarjoaa hyvät puitteet sekä keskeisen sijainnin muutaman tuhannen juhlavieraan juhlille. 🙂

Jatka lukemista ”Juhlat Louisianan tapaan”

 

Seitsemän vuotta Kanadassa

Vuoden vaihtuminen uuteen tarkoittaa, että tammikuun lopulla tulee täyteen jälleen yksi vuosi Kanadassa. Tänään tuleekin kuluneeksi jo seitsemän vuotta siitä, kun minä saavuin yksinäisenä ankkuriaviomiehenä Vancouveriin aloittamaan elämäämme täällä uudella mantereella. Aikaa onkin siis vierähtänyt ja vettä virrannut runsaasti Fraser Riverissä.

Jatka lukemista ”Seitsemän vuotta Kanadassa”

 

Metrin syvyisessä puuterihangessa

Tämänvuotinen laskettelukausi on ollut sangen poikkeuksellinen. Kausi alkoi kurjasti ja vaikka Whistler Blackcomb avautuikin suunnitellusti marraskuun lopulla, saatiin siellä ensimmäisen kahden viikon aikana auki ainoastaan 8 rinnettä. Tämä on erittäin vähän 240 rinteen suurkeskuksessa ja normaalisti ensimmäisellä viikolla on auki kymmeniä rinteitä. Lähdimme kuitenkin nauttimaan ilmaisesta alkukauden päivästä, joskin näky oli masentava ja muistutti viime vuoden laskettelumatkaamme Utahiin. Lunta oli vain rinteissä, missä sitä oli pystytty valmistamaan lumitykkien kanssa.

Jatka lukemista ”Metrin syvyisessä puuterihangessa”

 

Kolmen tähden Per Se

New Yorkissa vietetty vuoden viimeinen viikko osui mukavasti samaan rakoon Niinan syntymäpäivien kanssa. Tätä piti tietysti juhlistaa jotenkin ja hienon fine dining -ruoan ystävinä tutkimme jo ennen matkaa kaupungin huippuravintoloiden tarjontaa. New Yorkista löytyy monenlaista hienostoravintolaa ja esimerkiksi arvostettuja Michelin-ravintoloita on kaupungissa kymmeniä. Näistä täyden kolmen tähden ravintoloita on kuitenkin ainoastaan viisi ja niistä illallispaikaksemme valikoitui huippukokki Thomas Kellerin vuonna 2006 avaama Per Se.

Jatka lukemista ”Kolmen tähden Per Se”