Perhospilvenpiirtäjä saa naapureita

Vancouverin yksi tämän hetken kuumimpia rakennusalueita on Burrard ja Nelson Streetin risteys, vain kivenheiton päässä Downtownin maastollisesti korkeimmasta pisteestä Nelson Parkin puistosta. Alueen maamerkkinä on jo sadan vuoden ajan seissyt vuonna 1911 valmistunut kaunis First Baptist Church, jonka vastapäätä sijaitsee St. Andrew’s Wesley Churchin kivikirkko vuodelta 1933. Kaksoiskirkot luovat alueelle Vancouverissa varsin harvinaista historiallista arvokkuutta, vierellään entinen kotimme, 150 metriä korkea moderni lasipilvenpiirtäjä One Wall Centre.

Jatka lukemista ”Perhospilvenpiirtäjä saa naapureita”

 

Kaaritorni Arc nousi huippuunsa

Vancouverin jo vuosia kuumana käynyt rakennusbuumi ei ota hellittääkseen ja kaupungissa kohoaa paraikaa useita näyttävää wow-arkkitehtuuria edustavia tornitaloja ja pilvenpiirtäjiä. Tällaisia ovat muun muassa Granville Bridgen kupeeseen tänä vuonna valmistuva ja alhaalta kaartuva Vancouver House, sekä vielä tällä hetkellä maarakennusvaiheessa oleva kaupungin tuleva korkein toimistopilvenpiirtäjä, sangen leikkisästi nimetty The Stack.

Jatka lukemista ”Kaaritorni Arc nousi huippuunsa”

 

Keskuskirjasto sai viimein kattopuutarhan

Vancouverin keskustakirjaston vuonna 1995 valmistunut soikionmuotoinen päärakennus esiintyy monen Vancouverissa vierailevan valokuvissa. Sangen näyttävä yhdeksänkerroksinen rakennus on nähty myös monessa kaupungissa kuvatussa televisiosarjassa ja on kuuluisan kanadalais-israelilaisen arkkitehti Moshe Safdien käsialaa. Safdie on suunnitellut monia merkkirakennuksia ympäri maailmaa, esimerkiksi Singaporen kuuluisan Marina Bay Sands -hotellin.

Jatka lukemista ”Keskuskirjasto sai viimein kattopuutarhan”