Seikkailu Kaakkois-Aasiassa

Allekirjoittaneella on ollut tällä viikolla perhosia vatsassa, sillä torstain ja perjantaina välisenä yönä alkaa puolentoista viikon mittainen seikkailuni Kaakkois-Aasiassa. Minulla on jäänyt varastoon jonkin verran lomaa kiireiseltä alkuvuodelta samaan aikaan kun Niina käytti osan omista lomapäivistään vieraillessaan Suomessa keväällä sekä kesällä. Tapanamme on ollut käyttää vuoden kaikki lomapäivät sen aikana ja niinpä olen varannut itselleni pienen kaupunkiseikkailun marraskuun alkuun. 🙂

Jatka lukemista ”Seikkailu Kaakkois-Aasiassa”

 

Sumuisen yön maisemia

Syksy on monien mielestä masentavaa aikaa, eikä vuodenaika kuulu allekirjoittaneenkaan suosikkeihin. Lehtien putoaminen puusta tekee kaupunkikuvasta ankean aina lumen tuloon saakka ja sateiset syyspäivät ovat synkkiä ja pimeitä. Meille korkealla asuville syksy sekä talvi tarkoittaa kuitenkin myös mahdollisuutta maagisiin hetkiin, sillä alapuolella roikkuvat sadepilvet luovat joinain aamuina kauniin kultaisia aamunkoittoja. Keli korkeuksissa saattaakin olla joinain päivinä täysin erilainen kuin alhaalla maantasolla.

Jatka lukemista ”Sumuisen yön maisemia”

 

Sekava vaalitulos

Parlamenttivaalit ovat jälleen neljäksi vuodeksi ohitse ja politiikan analyytikoilla on ollut muutama vuorokausi aikaa pureskella vaalien sekavaa tulosta. Vaaleja ennen julkaistut ennusteet osuivat lopulta sangen hyvin kohdilleen, mutta liberaalien vähemmistöhallitusta tarkoittava monimutkainen lopputulos tulee tarkoittamaan vaikeita hallitusneuvotteluita. Tulos vaatii myös pääministerinä jatkavalta Justin Trudeaulta tarvetta osoittaa nöyryyttä ja yhteistyökykyä monilla alueilla, liberaalien menetettyä tuntuvasti kannatustaan.

Jatka lukemista ”Sekava vaalitulos”

 

Ensi kertaa Kanadan vaaliuurnilla

Kanadassa paraikaa meneillään olevat parlamenttivaalit kiinnostavat minua ja Niinaa huomattavasti edelliskertaa enemmän, sillä tuoreina kansalaisina meillä on nyt ensimmäistä kertaa äänioikeus täkäläisissä vaaleissa. Olemme käyttäneet Suomen äänioikeuttamme ulkomailla asuttujen vuosienkin aikana jokaisessa vaalissa, joten kanadalaiseen yhteiskuntaan osallistuminen ja vaikuttaminen oli meille itsestäänselvyys.

Jatka lukemista ”Ensi kertaa Kanadan vaaliuurnilla”

 

Vaalit skandaalien varjossa

Kanadan kuluva vaalivuosi huipentuu maanantaina viralliseen äänestyspäivään, jolloin maalle valitaan uusi parlamentti liittovaltion johtoon. Neljä vuotta sitten vaalit voitti suurella äänivyöryllä tuolloin vielä kokemattomana pidetyn Justin Trudeaun luotsaama liberaalipuolue, joka palasi hallitusvastuuseen lähes kymmenen vuoden jälkeen. Kiiltokuvamaisella imagolla sekä vastustamattomalla hymyllä kanadalaiset tuolloin vakuuttanut pääministeri on kuitenkin sittemmin ryvettynyt monissa skandaaleissa ja käy nyt vaalitaistelua puolustusasetelmissa.

Jatka lukemista ”Vaalit skandaalien varjossa”