Kahdeksan vuotta Kanadassa

Tammikuu tarkoittaa jälleen yhtä uutta asuinvuotta Kanadassa. Takana on kahdeksan vuotta maassa ja alkamassa jo peräti yhdeksäs vuosi. Kymmenen vuotta lähestyykin vääjäämättä, mikä on kyllä äärimmäisen pitkä aika. Mutta mitäpä menneeseen vuoteen sitten mahtui tällä kertaa? Paljon pientä ja jotain suurempaakin, kaikkein suurimpana asiana toukokuussa saatu Kanadan kansalaisuus. Takana onkin nyt yhdeksän kuukautta kanadalaisena ja ajatukseen on alkanut hiljalleen tottua.

Jatka lukemista ”Kahdeksan vuotta Kanadassa”

 

Ismo Leikolan keikalla

13 vuotta ulkomailla on vaikuttanut ainakin siihen, että olen itse melko kuutamolla kotimaan tuoreimmista ilmiöistä sekä lähes kaikesta suomalaisesta viihdetuotannosta. Esimerkiksi Yle Areena hyvin näkyi vielä Saksassa asuttaessa, mutta täällä EU-alueen ulkopuolella saatavilla olevan sisällön määrä on paljon rajatumpaa.

Jatka lukemista ”Ismo Leikolan keikalla”

 

Hyvän olon Ravintola Olo

Viikko sitten päättyneen Suomen joululomamme kaksi viimeistä päiväämme kuluivat Helsingissä, jossa tutkimme hieman kaupunkia sekä nautimme hyvästä ruoasta. Helsingin ravintolatarjontaa on nimittäin kehuttu viime vuosina runsaasti ja päätimmekin kokeilla kaupungin yhtä Michelin-palkittua ravintolaa ydinkeskustan alueella.

Jatka lukemista ”Hyvän olon Ravintola Olo”

 

Turistina Helsingissä

Joulun lentoja viime vuonna varatessamme, saimme Niinan kanssa ajatuksen perinteisen joulunvieton yhdistämisestä pieneen kotimaanmatkailuun. Kun myös Icelandairin lentoajat tukivat ratkaisua yöpyä Helsingissä ennen paluulentoa, päädyimme varaamaan junaliput pääkaupunkiin sekä hotellin Helsingin ydinkeskustasta.

Jatka lukemista ”Turistina Helsingissä”

 

Joululoma nostalgisissa merkeissä

Mennyt joululoma oli meille ensimmäinen Suomessa yli kolmeen vuoteen. Viime vuonna vietimme joulun ensimmäistä kertaa kotosalla täällä Kanadassa ja sitä edellisenä jouluna kuuntelimme joululauluja tyynenmeren trooppisilla saarilla. Perinteisestä joulusta Suomessa on siis tovi aikaa ja vielä pidempi aika on siitä, kun olemme viettäneet siellä joulua yhdessä. Muistelumme mukaan emme ole viettäneet joulua yhdessä sitten Kanadaan muutettuamme, joten tänä jouluna olikin kyseessä melkoisesta erikoistapauksesta.

Jatka lukemista ”Joululoma nostalgisissa merkeissä”