Lisää työpöytätilaa

Päivitin alkutalvesta pöytäkoneeni sisukset täysin uusiin ja tietokoneen käyttö on ollut sittemmin todella jouhevaa. Blogin kirjoittaminen onnistui kyllä hyvin vanhallakin tietokoneella, mutta monien sovellusten yhtäaikainen moniajo oli tuskaista puuhaa verrattuna nykyiseen 64 gigan keskusmuistiin sekä RTX 2070 Super -näytönhjaimeen, joilla pyörittää myös uusimpia pelejä.

Jatka lukemista ”Lisää työpöytätilaa”

 

Uusi normaali

Viikon tuleminen loppuun tarkoittaa, että takana on jo viisi viikkoa kotoa työskentelyä. Edessä on myöskin näillä näkymin ainakin vielä toinen mokoma, kun Kanadassa aletaan sopeutumaan koronan aiheuttamaan uuteen normaaliin. Muun maailman tapaan tauti jyllää myös Kanadassa ja koko maan tapausten määrä on viimeisten kahden viikon aikana kaksi ja puoli kertaistunut 33 922 vahvistettuun tapaukseen ja 1506 kuolemaan.

Jatka lukemista ”Uusi normaali”

 

Rakennusnostureiden viidakko

Vancouverissa on eletty viime vuodet kuuman rakennusbuumin aikaa. Kaupunkialueelle on noussut uusia siluetteja vuosikymmenen aikana useisiin paikkoihin ja erityisesti korkeita asuinpilvenpiirtäjiä on kohonnut kymmenittäin. Vahvana ainakin viimeaikaiseen koronakriisiin jatkunut työllisyys on saanut myös yritykset investoimaan uusiin toimitiloihin ja keskustassa kohoaakin paraikaa kymmenkunta uutta toimistotornia.

Näistä korkein tulee olemaan jo aiemmin kertomani 161-metrinen The Stack, joka on tätä kirjoittaessa kohonnut vasta maanpinna tasolle. Pinta-alallisesti kaikkein muhkeinta rakennushanketta edustaa Canada Postin entisen logistiikkakeskukseen tiloihin rakentuva kauppakeskuksen ja kahden toimistotornin projekti, josta tulee amerikkalaisen teknologiajätti Amazonin merkittävä keskus. Amazon on laajentanut Vancouverin toimintojaan viime vuosina huomattavasti ja yhtiöllä on kaupungissa jo yli tuhat työntekijää. Määrää ollaan kuitenkin kasvamassa yli 4000:lla ja toimitilan puutteen vuoksi Amazon onkin ahminut lukuisia pieniä toimitiloja ympäri keskustaa ennen uuden keskuksen valmistumista.

Jatka lukemista ”Rakennusnostureiden viidakko”

 

21 vuotta Setitystä päätökseen

Kuukausi sitten kuului yllättäviä uutisia, kun Kaliforniassa sijaitsevan Berkeleyn yliopiston tähtitieteenosaston tutkijat ilmoittivat lähes 21 vuotta pyörineen SETI@home projektin siirtymisestä pysyvälle tauolle. Pitkäaikainen tieteisprojekti on ollut yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä hajautetun laskennan projekteista, jossa ihmiset ympäri maailmaa ovat voineet antaa kotitietokoneidensa laskentatehoa älyllisen elämän etsintään ulkoavaruudesta.

Jatka lukemista ”21 vuotta Setitystä päätökseen”

 

Lupaavalla koronakäyrällä

Näin kahden viikon jälkeen lienee jälleen paikallaan päivittää miltä koronatilanne näyttää täällä Kanadan länsirannikolla. Maailmalla viime viikot ovat olleet räjähdysmäisen kasvun aikaa ja varsinkin etelänaapurissamme alettiin löytää satojatuhansia tapauksia testauksen päästessä kunnolla käyntiin. Siellä yksi tautitapausten keskus näyttää olevan Colorado, jossa koronaa lienee ollut runsaasti jo helmikuussa siellä lasketellessamme. Onneksi tauti ei kuitenkaan tarttunut meihin, mutta vain muutamia viikkoja myöhemmin tilanne olisi voinut olla toinen…

Jatka lukemista ”Lupaavalla koronakäyrällä”