Normaalimpaa arkea

British Columbiassa aloitettiin kaksi viikkoa sitten paluu kohti normaalia kun ravintolat, kampaajat sekä monet liikkeet saivat provinssin terveysviranomaisilta luvan palata toimintaan. Kyseessä on neliportaisen suunnitelman toisesta vaiheesta, jonka aikana avattavalle liiketoiminnalle on kuitenkin edelleen tarkat säännökset. Esimerkiksi ravintoloissa ruokailijoiden määrää on rajoitettu tyhjien pöytien jättämiseksi pöytäkuntien väliin, minkä lisäksi terassi- ja patiotilat on maksimoitu paremman tuuletuksen vuoksi.

Jatka lukemista ”Normaalimpaa arkea”

 

Kameralaitteisto: Nokia 9 PureView

Blogini lukijat tietävät, että valokuvaus on lähellä sydäntäni. Valokuvien lukumäärä täällä blogissa on yli 8500 kuvaa ja kotikoneeni kiintolevyllä tiedostoja lymyää 134 000. Tästä syystä kuvauslaitteiston onkin syytä olla kunnossa ja oleellinen osa päivittäistä valokuvaamista on aina taskussa kulkeva kamerakännykkä. Itse en kuitenkaan jaksa juosta uusimman ja viimeisimmän kännykkämuodin perässä, mutta aina välillä markkinoille tulee jotain aidosti uutta tarjoava malli, johon on pitää perehtyä lähemmin.

Jatka lukemista ”Kameralaitteisto: Nokia 9 PureView”

 

Suunnitelma paluusta normaaliin

Pian kymmenen viikkoa jatkuneessa koronakaranteenissa tultiin viikko sitten käännekohtaan, kun British Columbia julkaisi odotetun suunnitelmansa paluusta kohti normaalia. Elämä on ollut viimeisten kahden kuukauden ajan monilta osin rajattua, vaikkei provinssissa ollakaan oltu missään vaiheessa tiukkojen rajoitusten alaisuudessa. Pitkä lista välttämättömäksi määritellyistä palveluista on ollut auki koko kriisin ajan, mutta esimerkiksi tärkeillä palvelu- ja matkailualoilla työt ovat loppuneet kymmeniltä tuhansilta ihmisiltä.

Jatka lukemista ”Suunnitelma paluusta normaaliin”

 

Richmondin ympäriajo

Kaunis alkukesä sekä upouudet sähköpolkupyörät ovat saaneet meidät viime viikkoina useaan otteeseen pyörän satulaan ja pyöräilemään uusia sekä huomattavasti aiempaa pidempiä reittejä. Sähköpyörällä poljettaessa mäet eivät ole enää edes kummoinenkaan hidaste ja se mahdollistaa pitkienkin pyöräreittien polkemisen aina kotoa käsin.

Yksi jo pidempään mielessämme ollut pyöräily on Lulu Islandin eli tuttavallisemmin Richmondin pääsaaren ympäriajo, jota kutsumme leikkisästi Tour de Richmondiksi. Olemme aiemmin pyöräilleet osia tästä noin 50 kilometrin reitistä, mutta mieltämme on jo vuosien ajan kutkuttanut ajatus polkea koko saaren ympäri samana päivänä. Reitti on mieluisa, sillä suurimman osan matkasta se seurailee Fraser Riverin rantaa. Richmong on myös täysin lättänä, joten maastollisesti reitti ei ole liian vaativa.

Jatka lukemista ”Richmondin ympäriajo”

 

Kaksi kuukautta koronaa

Kevät on vaihtunut jälleen kesän puolelle ja kalentereissa on käännetty esille toukokuu. Vaikka Kanadassa ei vietetäkään vappua ennen kuin vasta syyskuussa, on täällä saatu nauttia kauniista ja lämpimistä keleistä. Ensi viikon lopulla saatetaan jopa kokea kesän ensimmäinen hellepäivä, mikä olisi mitä oivallisinta!

Jatka lukemista ”Kaksi kuukautta koronaa”