Kävelyllä Watershed Parkissa

Viime aikojen ulkoiluista on tullut kirjoitettua vähemmälti tänne blogin puolelle vaikka kevään ja kesän kauniit kelit ovatkin saaneet meidät viettämään runsaasti aikaa ulkosalla. Kuluvan kesän teema on ollut eniten pyöräily uusien sähköpyörien hankinnan jälkeen mutta kävelyllekin tulee lähdettyä tämän tästä. Uusien kävelyreittien löytäminen käy kuitenkin työstä kahdeksan Vancouverin vuoden jälkeen, mutta tänään löysimme jälleen meille uuden alueen.

Jatka lukemista ”Kävelyllä Watershed Parkissa”

 

Toinen aalto

Britishcolumbialaiset saivat tänään huonoja uutisia, kun provinssin ylin terveysviranomainen tohtori Bonnie Henry kertoi 102 uudesta koronatapauksesta kolmen viime päivän ajalta. Lukema on suurin sitten huhtikuun lopun ja kertoo toisen tartunta-aallon tulosta voimalla. Provinssin alueella on tilastoitu jo toista viikkoa 15-20 tartunnan päivälukemia mikä on nostanut huolta ihmisten unohtamisesta varoa kesähelteiden keskellä.

Jatka lukemista ”Toinen aalto”

 

Suuri kolmen sillan pyöräily

Yhteensä 800 kilometrin mittainen intensiivinen pyöräilykesämme sisälsi monta erinomaista pyöräilyä aina syyskuussa sattuneeseen pyöriemme anastukseen saakka. Yksi tällainen koko päivän retki oli eilen lauantaina tehty suuri kolmen sillan kierros, joka on ollut pyöräilylistallamme jo jonkin aikaa.

Jatka lukemista ”Suuri kolmen sillan pyöräily”

 

Pitkä paluumatka pohjoisesta

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Prince Rupertista palattuamme keskustelimme Niinan kanssa iltanuotion äärellä loppulomamme suunitelmista. Tarkoituksenamme oli viettää vielä yksi päivä Terracen seudulla, mutta aloimme miettiä tämän mielekkyyttä kun tiedossa oli kolea sadepäivä. Pienen pähkäilyn jälkeen päätimmekin muuttaa suunnitelmaamme ja aikaistaa kotiinpaluutamme kahdella päivällä, jotta kotonakin odottaisi vielä muutama vapaapäivä.

Jatka lukemista ”Pitkä paluumatka pohjoisesta”

 

Kanadan sateisin kaupunki Prince Rupert

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Ilahduttavasti matkamme seuraava aamu valkeni aurinkoisena, mikä oli loistava juttu Prince Rupertiin suuntautuvan päivämatkamme kannalta. Terracesta kertyy matkaa rannikolla sijaitsevaan Prince Rupertiin 144 kilometriä upeaa Highway 16 pitkin, joka seuraa Skeena Riveriä sen matkalla Tyyneenmereen. Parituntinen ajomatka on maisemiltaan erittäin näyttävä ja peittoaa paikoin jopa Vancouverista Whistleriin johtavan kuuluisan Sea-to-Sky-Highwayn maisemat. Koko matkan ajan lumihuippuiset vuorijonot seuraavat toisiaan ja vuorten väleistä valuu kirkasvetisiä jokia yhdistyen ruskeavetiseen pääuomaan.

Jatka lukemista ”Kanadan sateisin kaupunki Prince Rupert”