Neljä kesää BMW X1 ratissa

Meidän taloudessa eletään paraikaa jännittäviä aikoja, sillä vajaan kahden viikon päästä saapuu upouusi automme, joka korvaa toukokuusta 2017 saakka käytössämme olleen sähkönsinisen BMW X1:sen. Autolla on tullut ajettua 40 kuukauden aikana yhteensä 36 000 kilometriä ja onkin paikallaan tehdä hieman selkoa miten pieni kaupunkimaasturi on palvellut meitä näiden neljän kesän aikana.

Jatka lukemista ”Neljä kesää BMW X1 ratissa”

 

14 vuotta maailmalla

Kesän kääntyminen hiljalleen syksyksi muistuttaa vuosittain siitä, että takana on jälleen yksi vuosi lisää maailmankansalaisena. Alkuviikosta minulla ja Niinalla tuleekin täyteen jo 14 vuotta ulkomailla asumista ja takana on vivahteikas vuosi jollaista emme olisi osanneet aavistaakaan.

Jatka lukemista ”14 vuotta maailmalla”

 

Paluu koronahuippuihin

Kesäkuun lopussa ja kesälomien kynnyksellä juhlittiin British Columbian siirtymistä yhteiskunnan jälleenavautumisen kolmanteen vaiheeseen. Kehoitukset matkailun välttämisestä provinssin sisällä poistuivat ja lähes kaikki liiketoiminta konsertteja ja suurtapahtumia lukuunottamatta sallittiin. Ihmiset ottivat uutiset positiivisina vastaan ja monet lähtivät huolettomina kesälaitumille, sillä uusien päivittäisten tartuntojen määrä oli vain noin kymmenen. Covid tuntui selätetyltä.

Jatka lukemista ”Paluu koronahuippuihin”

 

Kanadan työllisyystilanne (2020)

Vuosi 2020 on ollut huonojen uutisten täyttämä. Vuosikymmenen mittainen maailmantalouden ennätyspitkä kasvukausi törmäsi maaliskuussa seinään, kun pandemiaksi ryöstäytynyt koronavirus sai ison osan maailman maista eristäytymään ja sulkeutumaan. Toimien vaikutus talouteen on ollut massiivinen ja eri maiden tilastoissa nähtiin loppukeväästä historiallisia työttömyyslukemia jopa miljoonien ihmisten menetettyä työnsä.

Jatka lukemista ”Kanadan työllisyystilanne (2020)”

 

Vesihuollon miljardihankkeet

Kanadan sateisella länsirannikolla puhdas ja riittävä vesi tuntuvat itsestäänselvyyksiltä. Talvikaudella runsaat vesisateet huuhtovat katuja viikkojen ajan ja vuorille pakkautuva paksu lumihanki syöttää vuoristopuroja pitkälle kesään. Sateisen talven vastapainoksi Vancouverin kesä on kuitenkin rutikuiva ja metsäpalojen riivaama, sillä rannikolla ei sada heinäkuun ja syyskuun välisellä kolmen kuukauden jaksolla juuri ollenkaan. Tuolloin normaalisti vihreät ruohikot kuivahtavat ja luonto asettautuu odotusasemiin ennen loppusyksyn sadekautta.

Jatka lukemista ”Vesihuollon miljardihankkeet”