Pitkäkyntisten pyörävarkaiden uhrina

Sanotaan, että jotta voisi tuntea itsensä todelliseksi vancouverilaiseksi, on jokaisen käytävä läpi ainakin kertaalleen paikallinen riitti pyörävarkauden uhriksi joutumisesta. Vain muutama viikko sitten kirjoitin minun ja Niinan mukavasta pyöräilykesästä uusilla sähköpyörillämme. Enpä arvannut tuota kirjoitusta laatiessani, että polkupyörämme varastettaisiin vain muutamaa päivää myöhemmin…

Jatka lukemista ”Pitkäkyntisten pyörävarkaiden uhrina”

 

Elämyslentoja Microsoft Flight Simulatorissa

Lentämisessä on jotain mieltä kutkuttavaa. Lentokoneeseen astuminen tarkoittaa yleensä saapumista vain muutamaa tuntia myöhemmin johonkin uuteen ja eksoottiseen matkakohteeseen jossain kaukana kotoa. Lentämisen kultainen kausi on kuitenkin takana ja yleensä lentokoneessa istuminen tarkoittaa ahtaassa karjaluokassa jäkittämistä olemattoman tarjoilun sekä keskinkertaisen viihdetarjonnan parissa. Nyt koronaviruksen aikana edes se ei ole mahdollista, kun maailman lentoliikenne on lähes seis ja matkustamisesta voi vain haaveilla.

Jatka lukemista ”Elämyslentoja Microsoft Flight Simulatorissa”

 

Huonojen uutisten vuorokausi

Vancouverin metropolialueen uutistoimituksissa on ollut tänään maanantaina kiireinen alku uuteen viikkoon, sillä menneen vuorokauden aikana on tapahtunut poikkeuksellisen runsas kattaus huonoja uutisia. Huonojen uutisten sarjan aloitti myöhään sunnuntai-iltana New Westminsterin ranta-alueella liekkeihin leimahtanut laiturialue, joka on paikallisten suosima ulkoilualue Fraser Riverin varressa. 600 metriä pitkä laituri tuhoutui nopeasti edenneessä tulipalossa täysin ja kohteen sammutusta on jatkettu koko maanantaipäivä.

Jatka lukemista ”Huonojen uutisten vuorokausi”

 

Maailman huonoin ilmanlaatu

Laajat metsäpalot ovat jokavuotinen kiusa täällä Yhdysvaltojen ja Kanadan länsirannikolla. Toisinaan jopa kuukausia kestävän sateettoman kauden kuivattamat metsät ovat loppukesään mennessä rutikuivia ja syttyvät pienimmästäkin sytykkeestä, jonka tarjoaa valitettavan usein ihmisten huolimaton tai joskus tahallinenkin toiminta. Ongelma koskettaa erityisesti rannikkovuorten itäpuolella sijaitsevaa sisämaata, jonka ilmasto on jo normaalistikin kuivaa aroa ja joka leimahtaa herkästi tulta kohdatessaan.

Jatka lukemista ”Maailman huonoin ilmanlaatu”

 

Ensikosketus sähköpyöräilyyn

Yksi viime vuoden ikäviä sattumuksia oli kesälomamatkallamme pohjoisen Prince Georgessa meiltä varastetut polkupyörät. Monta kesää palvelleet ja satoja kilometrejä maantietä nähneet hybridimaastopyörämme lähtivät yön aikana hotellin parkkipaikalla olleen automme katolta paikallisten varkaiden matkaan. Varkaus harmitti tietenkin valtavasti, mutta onneksi vakuutus maksoi pyöristä lähes niiden arvon verran ja niinpä aloimme kevät-talvella katsella uusien polkupyörien perään.

Jatka lukemista ”Ensikosketus sähköpyöräilyyn”