13 vuotta maailmalla

Elokuun vaihtuminen syyskuuhun tarkoittaa jälleen vuosittaisen tilinpäätöksen tekemistä kaikesta vuoden aikana sattuneesta ja tapahtuneesta. Viime vuosi oli meillä myllerryksiä täynnä ja aloitimme myös kolmannentoista ulkomaanvuotemme väliaikaisessa asunnossa ydinkeskustan hulppeassa Trump Towerissa. Väliaikaista eloa riitti onneksi vain viiden kuukauden ajan, jonka jälkeen palasimme takaisin Burnabyn puolelle ja samalle Metrotownin alueelle jossa olemme asuneet nyt jo yhteensä kolmen vuoden ajan.

Väliaikaisessa sunnossa vierähti viisi kuukautta

Uuden ja myöskin maisemiltaan melkoisen hulppean asunnon löytyminen oli mukava juttu ja kaksivuotinen vuokrasopimus varmistaa, että kotiosoitteemme pysyy Burnabyssä ainakin vuoden 2020 loppuun saakka.

Uusi asunto innoitti meitä myös viettämään ensimmäistä kertaa joulu Kanadassa. Asiaan vaikutti myös viime vuoden Suomen matkamme ajoittuminen poikkeuksellisesti kesään. Seuraava vierailumme Suomessa on jälleen perinteisesti joulun aikaan, mutta Niina ehti käydä Suomessa myös keväällä sekä myös juhannuksen aikoihin.

Ensimmäinen joulumme Kanadassa

Tänä vuonna luonamme on käynyt myös tuttuja vieraita. Omat vanhempani saapuivat luoksemme toukokuussa ja äidilleni kyseessä oli jo kolmas Kanadan matka. Niinan vanhemmat ovat luonamme juuri tätä kirjoittaessa jo neljättä kertaa ja vietämmekin mukavan pitkän viikonlopun Tofinon suunnalla.

Vuoteemme on mahtunut myös useita matkoja, joista merkittävin oli joulukuun viimeisen viikon matkamme aina upeaan ja jo aiemmin kertaalleen nähtyyn New Yorkiin, jossa juhlimme uuttavuotta miljoonan muun kanssa Times Squarella.

Vuosi vaihtui New Yorkissa

Nykin matkaa seurasivat myös helmikuinen laskettelumatka Seattlen seudulle ja maaliskuun alussa viikonloppu Las Vegasin kimalteessa, jossa itse Elvis uudisti vihkivalamme tunnelmallisessa seremoniassa.

Laskettelua seurasi vihkiminen Elviksen kanssa

Vuosittainen kesäloma tuli puolestaan vietettyä heinäkuun alussa kotimaanmatkailun merkeissä, tehdessämme suuren kiertomatkan eteläisen British Columbian alueella. Halusimme tänä vuonna nauttia uudesta kotimaastamme, sillä valtavana harppauksena meistä tuli toukokuussa yli seitsemän vuoden Kanadassa asumisen jälkeen maan kansalaisia. Kaksoiskansalaisuutta ei ole kuitenkaan ehtinyt vielä kunnolla sisäistää, vaikka taskusta löytyykin upouusi Kanadan passi. 🙂

Vieraatkin saivat todistaa kansalaisuusjuhlaa

Näin tarkastellessa vuoteemme on mahtunut melkoisen paljon. Nyt alkavalle jo peräti neljännelletoista ulkomaanvuodellemme on jo näkyvissä joitakin matkoja, mutta asioiden pitäisi olla viime vuotta tasaisempia. Tuntuu kuitenkin, että kirjoitan näin joka vuosi ja sitten vuosi yllättääkin monenlaisilla kuvioilla. Vuoden päästä olemme asian suhteen jälleen hieman viisaampia.

(Visited 120 times, 1 visits today)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.