Canucks sai nokkiinsa

Olemme asuneet Vancouverissa pian jo kolme vuotta, mutta vasta tuossa reilu viikko sitten lähdimme luonamme yöpyneen vieraamme kanssa katsomaan paikallisen instituution Vancouverin Canucksien jääkiekko-ottelua vierasjoukkue Phoenix Coyoteseja vastaan. Ottelu pelattiin Canucksien kotikaukalossa Rogers Arenalla, jolla olemme Niinan kanssa vierailleet kaksi kertaa aiemmin. Aiempien vierailujen syy on ollut kuitenkin jääkiekon sijaan konsertti, sillä kävimme viime ja edellisvuonna katsomassa Madonnan että Lady Gagan esiintymisiä.

Minulle kyse ei ollut kuitenkaan ensimmäisestä kiekko-ottelusta, sillä olen käynyt katsomassa NHL-kiekkoa kaksi kertaa aiemmin. Washingtonissa ollessani kävin katsomassa Washington Capitals – Pittsburgh Penguins ottelua ja viime joulun Amerikan matkallamme kävimme veljeni kanssa katsomassa miten kotijoukkue Dallas Stars kukistui jatkoajalla St. Louis Bluesia vastaan. Nämä ottelut olivat kuitenkin kummatkin jenkkilän puolella, joten nyt olikin kiintoisa lähteä katsomaan miten erilaista jääkiekko on täällä rajan pohjoispuolella. 😮

Rogers Arena

Tapamme mukaan olimme areenalla hyvissä ajoin ja ehdimmekin syödä hieman hiukopalaa ennen ottelun alkua. Peli alkoi tiimien näyttävällä sisääntulolla, jota tähdittivät kaukalon jäälle heijastettu valtava 3D-animaatio. Joukkueiden saavuttua jäälle oli ohjelmassa Yhdysvaltojen että Kanadan kansallislaulujen laumainen ja 85% täynnä oleva areena hoilasikin tunteella kotimaista versiota.

Ottelun alkukuviot

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tilanteita oli runsaasti puolin ja toisin. Valitettavasti kuitenkin kojootit saivat ensimmäisen erän loppupuolella ottelun avausmaalin. Maalia seurannut ensimmäinen erätauko oli hauskaa katsottavaa, sillä jäälle saapuivat paikallisen nappulaliigan 7-vuotiaat juniorit. Pienten lasten peliä oli ratkireimukasta seurata, sillä kaikki tapahtui ammattipelaajiin nähden kuin hidastettuna. Pikkuiset pelaajat myös kupsahtelivat jäällä satunnaisesti ja toisen joukkueen saama maali sai koko stadionin nauramaan ilosta.

Nappulaliiga jäällä

Oli siinä naurussa pidättelemistä!

Toinen erä alkoi lupaavasti, Canucksien painostaessa kiekkoa Phoenixin päässä. Valitettavasti erän puolivälissä korkeasta mailasta ohjaantunut kiekko hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeenkin maaliksi, mistä kotijoukkue selvästikin hämmentyi. Kojootit käyttivät tilanteen välittömästi hyväksi ja vain kymmenen sekuntia myöhemmin kiekko oli taas Canucksin maalissa! 3-0. 😯

Tästä alkoi Suomen maajoukkueeseen verrattava lamaannus ja erän lopussa kiekko meni vielä kerran kotijoukkueen reppuun. Tunnelmat toisella erätauolla olivatkin  menossa olevasta selkäsaunasta johtuen apeat ja valitettavasti kolmas eräkään ei tuonut maalia, Canucksien kovasta yrityksestä huolimatta. Erän lopussa kiekko päätyi vielä kerran Canucksien verkkoon ja selkäsaunamainen loppulukema 5-0 oli valmis.

Kovaa yritystä ilman maaleja

Canucksit ovat kyllä pelanneet kuluvalla kaudella erittäin vahvasti, mutta jostain syystä ottelut mitä olen itse seurannut telkkarista tai nyt livenä ovat yleensä päättyneet tappioon, kuten ottelu Los Angeles Kingsiä vastaan muutama viikko sitten. Ehkäpä minä olen jonkinlainen pahanilmanlintu, jonka ei parane katsoa kotijoukkueen edesottamuksia joukkueen menestymiseksi. 🙄

Tyly lopputulos: 5-0

Huonosta lopputuloksesta huolimatta iltamme Rogers Arenalla oli kuitenkin onnistunut, sillä vauhdikasta lätkää on hauska seurata livenä. Asia mikä yllätti minut oli kaikenlaisen ylimääräisen shown puuttuminen ottelun aikana ja myös kotiyleisö oli sangen hiljaista sakkia. Areenaa kyllä kiersi tovin aikaa ”aalto”, mutta muuten vancouverilaiset taisivat olla kylmän kyydin tuupertamia. Tunnelma onkin varmaan paljon riehakkaampi ottelun kulkiessa kotijoukkueen eduksi eli seuraavaan kertaan siis. 🙄