Canucksien kausi ohitse

Niinhän siinä kävi, että Vancouver Canucks joutui eilen nöyrtymään NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kuudennessa pelissä Calgary Flamesin joukkueelle ja putosi jatkosta. Peli oli kuitenkin todella kutkuttavaa katsottavaa, sillä Vancouver aloitti pelin todella vahvasti ja meni ensimmäisen kymmenen minuutin aikana 3-0 johtoon. Calgaryn joukkue oli kotiyleisönsä edessä melkein shokissa, mutta pystyi kuitenkin nopeasti kokoamaan itsensä ja toisen erän puoliväliin mennessä peli oli jo tasan. Vancouver pääsi vielä 4-3 johtoon, mutta hölmön maalivahdin häirinnästä saadun jäähyn jälkeen Calgary tasoitti uudemman kerran ja pääsi kolmannen erän lopussa 5-4 johtoon. Viimeiset kaksi maalia Calgary viimeisteli tyhjään maaliin, voittaen pelin lukemin 7-4 ja koko ottelusarjan voitoin 4-2.

Vancouver ja Calgary ovat rakkaita naapureita eikä kukaan ei ole unohtanut viime kauden suurta joukkotappelua joukkueiden välisessä runkosarjan ottelussa. Tämä kausi sujui Vancouverilta erittäin hyvin ja joukkue päätti runkosarjan tyynenmeren divisioonan kakkossijaan. Calgarylle pääsy pudotuspeleihin oli ensimmäinen kerta yli viiteen vuoteen, joten kaupungissa oltiin syystäkin innoissaan nuoren joukkueen menestyksestä. Calgary pelasi todella fyysistä peliä koko ottelusarjan ajan, mikä selvästikin toimi, sillä Vancouverin pelaajat lähtivät tappeluihin mukaan ja jäähyt kostautuivat alkupään peleissä Calgaryn ylivoimamaaleina.

Itse en ole mikään suuri jääkiekkofani, mutta tällä kaudella tuli löydettyä jonkinlainen kipinä paikallisen joukkueemme menestyksen seuraamiseen. Kävimme Niinan kanssa jopa ensimmäisessä Canucks ottelussamme, minkä lisäksi keskustaan reilu vuosi sitten auennut uusi sporttibaari on ollut mukava paikka seurata hyvän tunnelman ja burgereiden äärellä oman joukkueen edesottamuksia. Nyt hieman harmittaakin, että tätä tunnelmaa joutuu taas odottamaan syksyyn asti, mutta seuraava kausi on ihan varmasti Vancouverin kausi! Go Canucks Go! 😮

(Yhteensä 119 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)