Tiiminrakennusta DDR:n pioneerileirillä

Aina epäsäännöllisin väliajoin työpaikallamme järjestetään tiiminrakennus tapahtumia. Edellisestä kerrasta oli ehtinyt jo vierähtää lähemmäs kaksi vuotta, tosin sittemminkin pienempiä illanistujaisia on järjestetty aina välillä Berliinissä. Pari viikkoa sitten tuli kuitenkin jälleen mysteerinen sähköposti tulossa olevasta uudesta reissusta. Tälläkään kertaa yksityiskohtia ei tihkunut julki juuri mitään, mitä nyt meille annettiin ymmärtää, että olisimme jälleen paljon ulkosalla ja mukaan olisi syytä ottaa uikkarit – näin syyskuussa!

Spekulointi tämän kertaisesta retken kohteesta oli toimistolla tietenkin kova, mutta valittu paikka oli perille saakka yllätys. Tapahtumapaikkana toimi lomakylä Dorado, joka rakennettiin vuonna 1973 Berliinissä järjestettyä World Festival of Youth and Students -kisoja varten. Meille kerrotun mukaan lomakylä jouduttiin rakentamaan pikavauhdilla, kun kisajärjestäjät huomasivat unohtaneensa täysin majoitustilat Kuuban joukkueelle. Sittemmin noin 30 kilometriä Berliinin rajasta sijaitseva lomakylä on toiminut myös DDR:n pioneerileirien tyyssijana, jonne lapset tuotiin kesäkuukausina leirille, aikuisten painaessa kaupungissa töissä.

Tällä sittemmin pienesti kulahtaneella (vaikkakin viime vuosina rempatulla) lomakylällä ohjelmassa oli arvatusti ryhmätehtäviä ulkoilmassa. Saavuimme busseilla paikalle torstaina ennen aamukymmentä ja aamupalan syötyämme alkoi päivän ohjelma. Meidät jaettiin kymmeneen tiimiin ja niissä kiersimme rasteilla suosittamassa mitä erilaisimpia tehtäviä. Oli minigolfia DDR-tyyliin betonista rakennetulla radalla, jalkapalloa, luontopolkua, jättikokoista mikadoa, polkuveneitä ja vesihiihtoa. Polkuveneitä järven vastarannalle ja takaisin polkiessa meinasi kyllä loppua voimat jaloista, vaikka kaksistaan tehtävä suoritettiinkin.

Seinän korjausta itäsaksalaisittain

Minigolfrata betonista

Mikadoa jättitikuilla

Muita hieman erikoisempana pitää mainita vesihiihto, jota pääsivät halukkaat kokeilemaan erikoisella järven ympäri rakennetulla köysiradalla. Ympärysmitaltaan ehkä noin 500-metrisen järven rannoilta järvelle sojottavien metallipylväiden varaan oli veden ylle viritetty hiihtohissimäinen laite, jonka vetämänä vesihiihtäjät ja -lautailijat (laudalla hiihtoa kutsutaan wakeboardingiksi) pystyivät kiertämään järveä. Aika hurja systeemi, joka mahdollistaa 30-60km/h hiihtonopeuden. Koska melkein kaikki tiimiläisemme olivat kokeilemassa vesihiihtoa ensimmäistä kertaa, oli vauhti viritetty hitaimmilleen. Siltikin hommasta kiinni pääseminen näytti olevan luultua hankalampaa ja molskahduksia tapahtui paljon. Sellaisen tapahtuessa piti vain uida rantaan ja kävellä takaisin lähtöasemalle uutta yritystä varten.

Vesihiihto ei ole niin helppoa…

Itse en pienen selkäkivun takia viitsinyt pukea päälleni märkäpukua, jonka suojissa hiihto siis suoritettiin, mutta melko moni tuota kokeili. Kun homma sujui hyvin, oli meno hienoa katseltavaa. Vesihiihtoa aiemmin harrastaneet kolleegat sanoivat, että tällainen systeemi mahdollistaa mukavan hiihdon, kun ei tarvitse murehtia veneen aiheuttamia aaltoja, koska venettä ei siis ole ollenkaan.

Wakeboardingia tyylillä

Kuten aina tällaisissa tilaisuuksissa, tapahtuman idea olla oli olla tiimin kanssa ulkosalla, hieman erilaisessa ympäristössä ja erilaisissa haasteissa. Hauskaa riitti ja ulkosalla olikin mukava olla. Ihanaa oli ihan vaan metsässä olo ja havisevien lehtipuiden kuuntelu. Kummatkin ovat asioita, joita suomalaisena alkaa kaipaamaan Berliinin kaltaisen suurkaupungin ydinkeskustassa asuessaan. Mukavaa vaihtelua oli myös pelata jalka- ja sulkapalloa iltasella kollegoiden kanssa.

Jalka- ja sulkapalloa oli mukava pelata iltasella

Ilta- ja yörientojen jälkeen palasimme tänään takaisin Berliinin ja siitä alkoi hiljalleen tämä viikonloppu. Viikonloppu tuleekin menemään erilaisissa merkeissä kun luoksemme saapuvat vieraaksi Niinan veli perheineen. Ensi kertaa vieraanamme on lapsiperhe, joten vierailukohteet tulevat olemaan normaalista poikkeavia. Pitää jossain välissä summaroida tuonkin reissun parhaat palat tänne blogiin.

Lihaisa illallinen ja hedelmäinen aamiainen

(Yhteensä 488 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.