Laskettelua, off-roadia sekä vatsatanssia kuumalla aavikolla

Jatkoa täältä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

Dubain toinen aamumme valkeni kauniina ja helteisenä. Päivän sääennuste oli edeltävän päivän identtinen kopio: poutaa kera +35 celsiusasteen. Aamuinen näkymä 34. kerroksen hotellihuoneestamme oli hieno, sillä siihen kuuluivat niin vieressä kohoava toimistopilvenpiirtäjä, kaukana alempana vilisevä vilkas Sheikh Zhayed Road sekä Dubain vanhan keskustan sekä kansainvälisen lentokentän suunnat. Vaikka maisema olikin hieno, harmitti meitä silti pienesti, sillä rakennuksen toisella kyljellä maisema olisi ollut vieläkin hienompi. Tuolloin maisemaan olisivat mahtuneet niin Sheikh Zhayed Roadin varren pilvenpiirtäjät kuin Burj Khalifakin.

Aamuinen maisema huoneesta

Kesken jäänyt pilvenpiirtäjä

Fiini hotellihuoneemme oli kooltaan valtava. Huoneessa oli iso leveä sänky, jonka palvelusväki kävi aina aamuisin petaamassa ja iltaisin avaamassa. Lattiasta kattoon olevien ikkunoiden edessä sijaitsevalta pitkältä sohvalta oli puolestaan hyvä ihailla niin maisemia, kuin katsoa suurta televisiota. Sohvapöydällä oli tuoreita hedelmiä, joita palvelusväki kävi aina välillä huoneeseen kiikuttamassa. Koska hotelli sijaitsee bisnesalueella, on jokaisessa huoneessa myös suuri työpöytä työskentelyä varten. Eteis- ja kylpytilat yhdistivät puuta ja tummaa kiveä arvokkaan näköiseksi kokonaisuudeksi. Varustukseen kuului jopa keltainen kumiankka kylpyammetta käyttävien iloksi.

Illaksi avattu muhkea sänky

Kumiankka included

Jos oli hotellihuone yleellinen, oli sitä myös hotellin sisustakin. Aavasta ja näyttävästä aulasta lähtevät hissit kohoavat huikealla vauhdilla pitkin valtavaa, aina 50. kerroksen korkeuteen yltävää lasista aulaa pitkin. Näkymät yläkerroksien käytävältä niin alas kuin Persianlahden suuntaankin ovat huikeat. Hissimatkasta pieni maistiainen alla olevassa videossa.

Hulppeat maisemahissit ja hissimatka alas

Perjantai on arabimaissa pyhäpäivä, mikä tarkoittaa että rauhallista aamupäivää kaupungilla. Dubaissakin paikat avautuvat perjantaisin vasta puolenpäivän tienoilla. Jopa normaalisti kello 06-23 välillä liikennöivät automaattimetro viettää perjantaisin pyhäpäivää ja aloittaa toimintansa vasta kello kaksi iltapäivällä 💡 ja jatkaa aina kello kahteen saakka yöllä. Koska julkinen liikenne ei ollut vaihtoehto, hyppäsimme taksin kyytiin. Vaihtoehtona olisi ollut myös pidennetty Audi Q7 -limusiini, mutta tyydyimme tällä kertaa tavalliseen taksiin. Taksilla ajoimme Sheikh Zhayed Roadia noin 13 kilometriä etelään, missä sijaitsee Dubain toinen jättimäinen ostoskeskus Mall of the Emirates.

Ferrari ja Audi Q7 -limusiini

Tämä valtava 223 000 neliömetrin ostoskeskus on valmistunut vuonna 2005 ja on se Dubain toiseksi suurin ostoskeskus Dubai Mallin jälkeen. Myös Mall of the Emiratesista löytyvät kaikki merkittävät länsimaiset kauppaketjut, joten ostoksilla voi käydä kummassa tahansa. Kuten Dubai Mall, myös Mall of the Emirates on täynnä turisteja houkuttelevia ihmeellisyyksiä. Näistä ehdottomasti tunnetuin on vuonna 2005 avattu arabimaailman ensimmäinen sisälaskettelukeskus, Ski Dubai.

Aamuinen Mall of the Emirates

Ski Dubain valtava rakennelma

Ski Dubai on valtava 22 500 neliömetrin kokoinen viiden laskettelurinteen keskus. Noin 60 metrin korkeuseron ja noin 400 metrin mittaiset rinteet tarjoava keskus on jo ulkoa huikea näky, sillä rakennelma kohoaa korkeuksiin. Laskettelurinteet on mahdollista nähdä ilmaiseksi kauppakeskuksen ravintola-alueelta, mutta rinteisiin pääsy tietenkin maksaa. Koska ei ole mitään järkeä matkustaa Dubaihin laskettelutamineiden kanssa, tarjoaa Ski Dubai kaiken tarvittavan. Pääsymaksuun sisältyy kevyt lasketteluhaalari, joka on helppo vain pukea vaatteidensa päälle. Haalarin alla pärjää hyvin vaikka pelkissä hellevaatteissa, sillä rinteissä on pakkasta tasaiset 1-2 astetta eikä siellä tuule lainkaan. Yöaikaan paikan lämpötila lasketaan -6 asteen tienoille, jolloin lumikoneilla saadaan tuotettua uutta tekolunta rinteisiin.

Ski Dubailla on laaja valikoima niin laskettelusuksia kuin lumilautojakin. Haalariin pukeutumisen sekä välineiden noudon jälkeen onkin valmis siirtymään rullaportailla lumen keskelle. Ensimmäistä kertaa laskettelukeskuksen sisälle astuessa ei voi kuin ihmetellä. Kun vielä vartti sitten oli hikoillut yli kolmenkymmenen asteen helteessä ostoskeskuksen ulkopuolella, onkin yhtäkkiä keskellä lumista talvimaisemaa. Olo on vähintäänkin epätodellinen. Alla Nokia E72:lla otettuja kuvia keskuksen sisältä.

Suksivuokraamo

Näkymä ala-asemalta

Paperilla lyhyen ja matalan kuuloiset rinteet ovat käytännössä ihan jees ja vastaavat Etelä-Suomen hiihtokeskuksia. Paikalla riittää kokoa ja rinteiden laskuun menee tovi. Ylös vie hallin keskellä kulkeva neljän hengen tuolihissi, sekä hallin seinustaa kulkeva sompahissi. Koska monet Ski Dubaissa vierailevat ovat ensimmäistä kertaa mäessä, kulkevat molemmat hissit tuskastuttavan hitaasti. Puolimatkassa ylös on väliasema, jossa sijaitsee myös pieni rinnekahvila. Laskettelijan kannattaa kuitenkin jatkaa huipulle saakka, sillä väliasemalta rinteet ovat hyvin lyhyet. Aivan rinteiden yläpäässä paikan kokoa on viimein mahdollista arvioida. Tosin se on sieltäkin hieman hankalaa, sillä rakennus tekee väliaseman kohdalla 45-asteen mutkan, joten aivan alas saakka ei pysty näkemään. Mutka luo paitsi illuusion todellisuutta suuremmasta tilasta, se myös synnyttää luonnollisen mutkan rinteisiin. Mainosten mukaan Ski Dubaissa on viisi rinnettä, mutta tähän määrään päästäkseen saa kyllä laskea päämäen pienet haarat omiksi rinteikseen. Käytännössä rinteet ovat saman suuren päärinteen pieniä variaatioita.

Ski Dubain rinneravintola

Näkymä yläasemalta

Ski Dubaihin myydään monenlaisia pääsylippuja, mutta omasta mielestämme halvin kahden tunnin lippu on juuri passeli. Tuon aikaa rinteitä jaksaa sahata, mutta pidempi aika voisi käydä jo tylsäksi. Vaikka paikka on niin keinotekoinen kuin olla ja voi, on se silti huikea kokemus ja mielestämme yksi parhaista Dubain kohteista. Laskettelu on hauskaa puuhaa ja onneksi ainakaan perjantaiaamusta paikan päällä ei ollut vielä ruuhkaa. Paikan päällä on myös paljon ei-laskettelijoita, joiden on mahdollista tutustua alaosan lumipuistoon (pulkkamäkeä, lumiukon tekoa, yms.) taikka ottaa hissi huipulle paikan näkemiseksi. Olikin melkoisen erikoinen näky nähdä musliminaisia hiihtohississä mustaan burkaan sonnustautuneina.

Ski Dubai on erittäin hyvin toteutettu ja pitkälle ajateltu keskus, jossa on helppo ja hauska vierailla. Paikan päällä tarjotaan käyttöön melkein kaikki tarvittava, tosin hanskoja ja pipoa ei hygieniasyistä tarjota. Nämä onkin syytä pakata mukaan (vaikka pipon pakkaaminen Dubain matkalle tuntuukin hölmöltä) taikka sitten ostaa paikan päällä sijaitsevasta lasketteluliikkeestä. Näimme rinteessä muutamia sissejä ilman hanskoja ja oli päivänselvää että kavereilla oli kylmä.

Hauskan kaksituntisen jälkeen kävimme lounaalla St. Moritz nimisessä ravintolassa, joka sijaitsee keskuksen vieressä. Hyvin syötyämme lähdimme katsastamaan ostoskeskuksen kauppoja. Emme olleet Dubaissa ostosmatkalla, mutta tähtäimessä oli silti löytää Niinalle uusi rannekello. Itsehän ostin uuden rannekellon edellisvuonna Sydneystä. Sieltä ostaessa arvokellon lopullinen hinta jäi hyvän tarjouksen, edullisen valuutan sekä ALV:n palautuksen jälkeen niin alhaiseksi, että päätimme katsastaa myös Dubain tarjonnan. Dubaita myös kehutaan luksustuotteiden, erityisesti kullan, loistavana ostospaikkana laajan valikoiman ja alhaisten hintojen vuoksi. Erityisesti Deiran kaupunginosassa sijaitseva Gold Souk on kertomusten mukaan loistava paikka kultaketjujen ja -korujen ostamiseen. Arvokellot on kuitenkin parempi ostaa valtuutetulta myyjältä, jotta voi olla täysin varma tuotteen aitoudesta.

After Ski St. Moritz style

Uusi löytö sekä aiempi löytö vierekkäin

Ostoskeskuksesta sijaitsevassa arvokelloliikkeessä kävi kova kuhina ja huikean hintaisia kelloja myytiin siellä melkein liukuhihnalta. Mekin löysimme haluamme mallin, mikä irtosi mukaan paikalliseen tyyliin loistavasti verottomaan hintaan. Saimme lisäksi kellon välittömästi mukaamme joten tyytyväisinä ostoksiimme, jatkoimme kohti ostoskeskuksen metroasemaa. Kello oli jo pitkälle iltapäivän puolella ja väkimäärä ostoskeskuksessa alkoikin käydä rasittavaksi. Niinpä otimme metron hotellillemme, missä nautimme parin tunnin päivälevon huoneessamme.

Illan hämärryttyä lähdimme jälleen liikkeelle. Otimme taksin Dubai Mallille, jonka edustalla ihailimme hienosti valaistua suihkulähdessä. Myös Burj Khalifa kurkisti jo ostoskeskuksen takaa. Dubai Mallilla oli valtavasti niin paikallisia kuin turistejakin ostoksilla sekä viettämässä aikaa. Kävelimme ostoskeskuksen läpi Dubai Fountainin aukiolle, jossa Burj Khalifa näyttäytyi meille koko iltavalaistuksessaan. Virittelimme kameran pystyyn ja otimme iltakuvat pilvenpiirtäjän juurella. Kuvien jälkeen siirryimme katsomaan Dubai Fountainin suihkulähdettä lähempää.

Illan valoja Dubai Mallin edessä

Öinen Burj Khalifa

Silta yli tekojärven

Näköalatasanne pimeällä

Dubai Fountain on saanut inspiraationsa Las Vegasissa sijaitsevan Bellagio-hotellin kuuluisalta tanssivalta suihkulähteeltä. Dubaissa kun ollaan, on kaikki tietenkin suurempaa. Suihkulähteen koukeroilla on pituutta 275 metriä ja sen eri tehoiset suuttimet suihkuttavat vettä väitetysti jopa 150 metrin korkeuteen. Suihkulähteen pohjassa on 6600 kirkasta led-valoa sekä 25 väriprojektoria, joilla vesisuihkut valaistaan ja värjätään dramaattisesti shown aikana. Shown pituus määrittyy taustalla soivasta kappaleesta, joita on noin 20 erilaista. Kappaleiden musiikkityyli vaihtelee klassisesta musiikista aina moderniin arabipoppiin.

Dubai Fountain esiintyy

”Time To Say Goodbye” esitys (Youtube pakotti vaihtamaan musiikin)

Showt ovat ilmaisia seurata ja suihkulähde esiintyy puolen tunnin välein. Showt ovat huikeeta katsottavaa, sillä tietokoneohjattu näytös on ajoitukseltaan täydellisen tarkka. Valaistuksen nopeilla vaihteluilla, sekä eri tehoisilla vesisuihkuilla, huomio kiinnittyy vuoroin eri suunnalle ja kaikki nähtävä sopii hyvin kaiuttimista soivaan musiikkiin. Myös vieressä kohoava Burj Khalifa osallistuu näytökseen kyljessä välkkyvien ledivalojen kautta. En aivan usko suihkulähteen kykyyn syöstä vettä 150 metrin korkeuteen, vaikka korkeapaineisten suuttimien laukeamisesta syntyy kyllä melkoinen pauke. Huikea on puolestaan tieto siitä, että suihkulähde kykenee millä tahansa hetkellä sinkoamaan ilmaan peräti 83 000 litraa vettä. Sen pystyn uskomaan ja se on paljon se! Esitykset ovat must-see ja niitä on helppo poiketa katsomaan Dubai Mallista. Esityksen katsottuamme lähdimme kävelemään Burj Khalifan näköalatasanteen sisäänkäynnille.

Kuten viime viestissä kerroin, oli ajatuksemme käydä näköalatasanteella niin päivällä kuin illallakin, sillä maisemat ovat tuolloin aivan erilaiset. Ja melkoiset maisemat olivatkin! Pimeyden turvin Dubain todellista kokoa on helpompi arvioida ja melkoinen laaja kaupunki Dubai onkin. Valot jatkuvat pitkin rannikkoa silmän kantamattomiin ja sisämaahankin päin yllättävän pitkälle. Viimeisen moottoritien takana alkaa kuitenkin aavikko ja täydellinen pimeys. Myös aivan vierellä kohoavat, osin vielä rakenteilla olevat, Downtown Dubain asuintornit olivat myöskin pitkälti pimeinä. Tästä voinee päätellä että aika harvassa niistä asuu kukaan. Melko hiljaista on itse Burj Khalifankin sisällä, sillä lukemani mukaan rakennuksen 163 kerroksesta vuokrattuna on vain 19%.

Dubai Downtown sekä Dubai Mall pimeällä

”I Will Always Love You” näköalatasanteelta nähtynä

Dubai Fountain ja Dubai Mall ovat ylhäältä käsit hienot. Suihkulähteen show on nähtävissä aivan erilaisesta näkökulmasta, mutta harmillisesti musiikkia on sangen hankala kuulla enää 452 metrin korkeudessa. Sheikh Zhayed Roadin pilvenpiirtäjät ovat huikea näky, tosin niiden kuvaaminen on hieman hankalaa näköalatasanteen huonosti asennetusta lattiasta johtuen. Lattialaudat on nimittäin kiinnitetty pakistanilaisella työnlaadulla surkeasti ja koko lattia huojuu ihmisten kävellessä pitkin tasannetta. Näin ollen kolmijalan kanssakaan ei saa niin loistavia yökuvia.

Öinen Dubai

Öinen risteys sekä hotellimme

Toiseen suuntaan näkymät Burj Khalifasta ovat sangen pimeät. Seuraavaan suurempaan kaupunginosaan, Dubai Marinaan, on kuitenkin sen verran pitkä matka, ettei edes silmillä tahdo nähdä siellä kohoavia korkeita rakennuksia.

Burj Al Arab sekä palmusaari noin 15km päässä

Puolisen tuntia öisiä maisemia katsottuamme palasimme takaisin ostoskeskukseen, jossa olikin melkoinen kuhina. Pyhäpäivä lähtee Dubaissa hitaasti käyntiin, mutta se jatkuu kuitenkin yömyöhään saakka. Vielä kello 23:00 ostoskeskuksessa oli kaupankäynti täydessä tohinassa ja kaikki paikat tupaten täynnä ihmisiä pikkulapsineen päivineen. Pakenimme ruuhkaa rauhalliseen meksikolaiseen ravintolaan, minkä jälkeen otimme taksin hotellille. Se oli huono idea, sillä istuimme 8-kaistaisella tiellä 20 minuuttia melkein paikallaan ruuhkassa – keskiyöllä! Toiseen suuntaan liikenne kyllä veti ja muun muassa superauto Bugatti Veyron sujahti ohitse. Viimein takaisin hotellilla otin vielä muutamat yökuvat hotellihuoneen maisemasta ennen nukkumaan menoa.

Ostoskeskuksen vilinää melkein keskiyöllä

Ostoskeskuksen juna

Herkullinen meksikolaisateria

Öinen hotellihuoneen maisema

Seuraavana päivänä palasimme jälleen Dubai Mallille. Ostoskeskuksella riittää nähtävää ja tällä kertaa vierailimme aivan sen keskeltä löytyvässä Dubai Aquariumissa. Kyseessä on (jälleen kerran) maailman suurimmaksi tituleerattava akvaario. Kymmenen miljoonaa litraa vettä sisältävään pääaltaaseen on näkymä ostoskeskuksen käytävältä jättimäisen akryylilasin kautta. Kaarevalla lasilla on kokoa 32,88m x 8,3m, paksuutta 750mm ja painoa peräti 245 tonnia. Vaikka lasilla on kokoa, on silti ihmeteltävä miten se kestää vesimassojen paineen. Noh, täysin ongelmitta ei olekaan selvitty, sillä helmikuussa 2010 sivustan lasiin puhkesi yllättäen reikä ja ympäröivillä käytävillä lainehti.

Jättimäinen akvaario

Akvaario onkin yksi Dubai Mallin suurimpia vetonauloja ja kerääkin lapsiperheitä ihailemaan lasin takaista merimaailmaa. Pääsymaksua vastaan pääsee kulkemaan jättialtaan läpi menevää lasista tunnelia pitkin, josta voi katsella ohi lipuvia haikaloja sekä 33 000 muuta altaan asukkia aivan lähietäisyydeltä. Jos haluaa vieläkin lähemmäs, järjestetään altaaseen myös sukelluskierroksia rohkeille.

Tunneli halki pääakvaarion

Maaginen tunneli

Maagiset vedenalaiset näkymät

Purukalusto

Sukellushäkki

Tunnelin jälkeen kierretään liukuportailla kerrosta ylemmäs, jossa varsinaiset näyttelyaltaat sijaitsevat. Nähtävillä on kaikenlaisia kaloja ja ölliäisiä. Kala-altaista melkein kaikki ovat ylhäältä avoimia, joten esimerkiksi hurjat punapiraijat ovat käsin kosketeltavissa. Siis jos joku hullu (tai lapsi) saa näin päähänsä. Altaan reunalla kun on kyltti (kyllä, ihan kyltti!), joka vakaasti kehoittaa olemaan koskematta veteen. Esillä on kalojen lisäksi myös erilaisia matelijoita sekä hyönteisiä. Loppujen lopuksi itse aquarium on kohtuullisen pieni valtavan päätankin lisäksi, mutta kyllä siellä silti tunti menee hyvin esillä olevia altaita katsellessa.

Hurjat punapiraijat

Pusuhuulinen iguaani ottaa rennosti

Eksoottisia kaloja

Erikoisia kaloja ja kuoriaisia

Dubai Mallin alueella vietettyjen tuntien jälkeen palasimme hotellillemme odottamaan illan retkeä. Olimme varanneet lauantai-illaksi aavikkosafarin Arabian Adventures nimiseltä firmalta, joka oli sangen odotettu osa matkaamme. Retki kuitenkin alkoi odottelulla, sillä meitä noutamaan lähetetty kuljettaja saapui paikalle myöhässä. Maastoauton kyydissä lähdimme ajamaan kohti sisämaata. Dubaita sivuavalta moottoritieltä aukesivat hienot näkymät Downtown Dubain sekä Sheikh Zhayed Roadin silhuetteihin. Kuvasta käy hyvin ilmi, miten massiivinen ja dominoivat 828 metrinen Burj Khalifa on 300-400 metriä korkeiden pilvenpiirtäjien joukossa.

Bentley hotellin pihalla

Dubain silhuetti ja sen ylivoimaisesti korkein Burj Khalifa

Noin kolmen vartin verran aavikon keskellä kulkevaa 6-kaistaista moottoritietä ajettuamme, kääntyi kuski pois moottoritieltä, minkä jälkeen matka jatkui noin viisi kilometriä pientä maantietä aavikolle. Matkalla näimme auton ikkunasta laukkakisoihin valmistautuvia kameleita tien viereisellä kilparadalla. Kamelinlaukkakisat ovat arabimaissa suosittu penkkiurheilun muoto ja menestyksekkäiden kameleiden kauppahinnat ovat miljoonissa. Perillä olevalla parkkipaikalla meitä oli vastassa kymmenien maastoautojen kolonna. Sillä aikaa kun kuljettajamme alkoi laskemaan renkaiden ilmanpainetta pidon parantamiseksi, kävimme viereisellä hiekkadyynillä katsomassa maisemaa. Karua hiekkamaastoa jatkui silmän kantamattomiin. Tuuli lennätti aavikon hiekkaa ilmassa siihen malliin, ettei tuulen suuntaan voinut oikein katsoa.

Kilpakameleita

Renkaiden tyhjennys

Hienoa hiekkaa silmän kantamattomiin

Kun renkaiden paine oli aavikon hiekalle soveltuvampi, lähdimme muun kolonnan perässä harrastamaan dune bashingia. Siinä maastoauton kuljettajat kaahaavat pitkin aavikolle muodostuneita ”teitä” niin kovaa kuin Landcruiseri vain kulkee. Meno on tarkoituksella pomppuisaa ja hytkyvää off-roadia. Hetken kuluttua poistutaan kokonaan tieltä möyryämään ympäröivillä hiekkadyyneillä. Niiden huipuille kiihdyttäminen paikoin vatsaa kurmottavaa. Ennakkoon lukemani varoittelut autopahoinvoinnista ovat silti liioittelua ja kaltaisellani herkän vatsan ihmisellä ei ollut menossa mitään ongelmaa. Meno oli hauskaa ja itse asiassa vauhtia olisi toivonut lisää! Kuten videosta voi päätellä, kaikki eivät kuitenkaan olleet samaa mieltä… :mrgreen:


Dune bashin’, baby!

Dyynien körmyytystä

Reilun vartin kaahailun jälkeen pidetään pieni tauko, jolla tarjotaan kylmää juotavaa. Se onkin kuumuuden keskellä tarpeen. Tauon jäleen matka jatkuu vielä toisen vartin, minkä jälkeen mukava off-road onkin sitten ohitse. Kolonna pysähtyy tarkoin valitulle paikalle, josta aukeavat hyvät näkymät ihailla hetken kuluttua tapahtuvaa auringonlaskua aavikon taakse. Näky on komea palluran valahtaessa horisontin taa.

Autokolonna

Auringonlasku aavikolla

Ennen pimeän tuloa kolonna kiirehtii lähistölle rakennetulle ”beduiinileirille”, jossa turisteilla on mahdollisuus ratsastaa pieni lenkki kamelin selässä. Koska kaikki sisältyy retken hintaan, niin tottakai kävimme kokeilemassa kamelin selässä oloa. Melkoinen keinuva laiva se kameli onkin, vaikka kohtuullisen tasaista meno silti on. Erityisen tarkkana on oltava liikkeellelähdössä, sillä kameli nostaa ensiksi takajalkansa ja vasta sitten etujalkansa. Tuossa kohtaa on parempi pitää kunnolla kiinni, ettei tipahda tonttiin.

Kamelilla ratsastusta

Beduiinikylän sisällä on myöhään iltaan saakka ohjelmaa. Avotaivaan alla nautitaan ihan hyvästä grilliruoasta sekä huikeasta tähtitaivaasta, minkä lisäksi itselleen voi ottaa henna-tatuoinnin. Paikan päällä esiintyy myös vatsatanssija, joka olikin melkoisen energinen mimmi noutaen yleisön joukostakin väkeä mukaan tanssiin. Viimein noin iltakymmenen aikaan lähdetään ajelemaan takaisin kohti Dubaita. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvin suunniteltu ja toteutettu retki, joka oli mukava elämys. Retken ehdoton tähti oli tietenkin ympäröivä karu aavikko, jonka näkeminen on sykähdyttävää. Maastoautoilu sekä leirin ohjelma olivat sitten siihen päälle mukava lisä.

”Beduiinileiri”

Energinen vatsatanssija

Meille sattunut kuljettaja ei ollut kaikkein puheliain retken aikana, mikä johtui vähän vaisusta ryhmästämme. Kun olimme heittäneet muut retkeläiset jo hotelleilleen, oli meillä hänen kanssaan kuitenkin oikein vilkas juttutuokio ennen hotellillemme saapumista. Mies oli tehnyt kyseistä hommaa 15 vuotta ❗ mutta sanoi nauttivansa siitä edelleen. Hän myös kertoi miten Dubai on muuttunut tuona aikana valtavasti, mikä on helppo kuvitella. Miehen mielestä Dubain parasta antia ovat kuitenkin muita Lähi-Idän muslimimaita suuremmat vapaudet sekä länsimaisempi elämäntyyli. Jutustelu oli mukavaa, sillä siinä pääsi hetkeksi turinoimaan ehdan paikallisen kanssa. Takaisin hotellilla uni sitten jo maittoikin rankan päivän päälle. Seuraava päivä olikin sitten lyhyen reissumme viimeinen päivä, mistä vielä seuraavassa viestissä.

Seuraavaan osaan tästä. Matkakertomuksen muut osat löytyvät täältä.

(Yhteensä 1 724 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

3 vastausta artikkeliin “Laskettelua, off-roadia sekä vatsatanssia kuumalla aavikolla”

  1. Olisiko mahdollista saada jotain hintatietoja tähän tai aiempaan Dubain postaukseen? Esim. tuosta safarista tai laskettelusta. Millainen lomabudjetti teillä muuten oli? Kuinka paljon ruokailuihin meni suurinpiirtein rahaa?
    Itsellä varattu loma Dubaihin tammikuussa ja tämä postaus vain lisäsi matkakuumetta! 🙂

     
    1. Hei Mirka,

      Kiitos kommentistasi. En yleensä laita matkakertomuksiini hintatietoja, sillä hinnat muuttuvat vuosien mittaan, minkä lisäksi ne on todella helppo tarkistaa palvelun omilta nettisivuilta. Yleensä mainitsen vain jonkinlaiset majoitus- tai lentotarjoukset esimerkkeinä hyvistä hinnoista, joita etsivä voi joskus löytää.

      Dubai oli mielestämme keskimäärin normaalihintainen kohde, mutta tarjolla on poikkeuksellisen laaja hintahaitari yltäen varsinkin luksuksen puolella mahdottomuuksiin saakka. Ruokapaikkoja löytyy perus pikaruokaloista (halpoja) aina hienoihin Michelin-ravintoloihin saakka. Paikallinen ruoka (jota emme nyt kokeilleet), on varmasti vielä halvempaa suurten keskusten ulkopuolelta ostettaessa.

      Lentomme olivat 343e/henki ja 5-tähden hotellihuoneemme 190e/yö. Kaikkeen muuhun meni varmaan yhteensä joku 600-700 euroa (tosi karkea arvio), eli koko reissu (neljä täyttä päivää) kustansi yhteensä alle 2000 euroa. Ja emme todellakaan pihistelleet mistään, kuten Dubaissa ei kuulukaan tehdä. Dubaissa jos jossain pitää nimittäin elää hetki tyylillä! 😉

       

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.