Olet oikeassa. Elokuva- ja tv-ala ovat tosiaan suuri työllistäjä kaupungissa, mutta vaativat varmasti hyviä kontakteja parempiin hommiin pääsemiseksi. Kiinteistöalan töitä on Vancouverissa varmasti paljonkin, rakennetaanhan täällä valtavasti ja tehdään kauppaa asunnoilla, mutta en tiedä alan vaatimuksista ja miten sille pääsee. Rahoitusalan työt sijaitsevat lähinnä Torontossa, mutta muistan kuitenkin lukeneeni vakuutusbisneksen olevan kasvussa Vancouverissa.
Asunnot ovat Vancouverissa sen hintaisia, ettei niitä ole järkevää normaalipalkkaisen edes harkita. Alle 300 000 dollarin et saa mitään uudehkoa, etkä varsinkaan Vancouverista, vaan jostain kaukaa Surreyn perämailta. Asuntoa ei omasta mielestäni kannata ostaa, ellei tulotaso ole sitten erittäin hyvä tai ole valmis vuosikymmenien velkavankeuteen sekä asunnon arvon mahdolliseen putoamiseen satojentuhansien verran mahdollisen romahduksen aikana. Itse asumme vuokralla, eikä meillä ole mitään aikomusta muuttaa.
]]>Jos en väärin muista niin myös tv/elokuva-ala oli vahva sillä alueella. Toisaalta sitten kiinteistö- ja rahoitusalan työt taitavat sijaita lähinnä sitten Torontossa. Ja yrittäjänä työskentely oli yleistä.
Oletteko pohtineet asunnon hankkimista kaupungista / lähialueilta? Käsitykseni mukaan Kanadassa kiinteistöjen hinnoittelu on ollut hurjaa harjoitetun löysän rahapolitiikan vuoksi ja laskun vaara on ilmeinen rahoituksen kiristyessä.
]]>Terve Henrik,
Olemme sitten olleet täällä samoihin aikoihin, kenties jopa ohittaneet toisemme kadulla. 🙂
Työllisyystilanne on asia joka vaihtelee eri alojen sekä vuosien välillä, mutta pääasiassa työllisyystilanne Vancouverissa ja Länsi-Kanadassa on hyvä. Kirjoitin Kanadan työttömyysprosenteista noin vuosi sitten hieman laajemmin.
Omalla alallani eli IT-alalla työtilanne on parantunut viime vuosina tuntuvasti ja varsinkin hyvistä ohjelmoijista tuntuu olevan jo pulaa. Kaupunkiin on myös tullut viime vuosina suurien amerikkalaisyhtiöiden sivukonttoreita, kun Amazon, Microsoft, Facebook, Twitter ja Samsung Electronics ovat lisänneet työntekijöidensä määrää. Lisäksi alueelle on syntynyt lukuisia pieniä firmoja, joista osa (kuten mediassa kovin hehkutettava HootSuite) ovat kovassa kasvussa.
Kilpailu tekijöistä on vaikuttanut positiivisesti palkkatasoon, mikä on nousussa, vaikkakin edelleen kaupungin kalleuteen nähden tulotason voi sanoa olevan alhainen. Erot eri yritysten välillä ovat kuitenkin merkittävät, mutta silti Albertan puolella Calgaryssä ja Edmontonissa jää työntekijälle halvempien asumiskulujen vuoksi huomattavasti enemmän. Mutta siellä ei asu kauniissa Vancouverissa, joka on ainakin itselleni dealbreaker. 😉
Toivon mukaan suunnitelmasi toteutuvat ja ehkä päädyt palaamaan tänne Vancouveriin. 😛
]]>