Hei Päivi,
Kiitos kommentistasi! Oman tietoni mukaan Kanadan politiikassa ei ole tapahtunut mitään muutosta sitten kirjoitukseni ja mikään tuskin muuttuukaan ainakaan ennen syksyn 2019 seuraavia parlamenttivaaleja.
Varallisuus ei vaikuta maahanmuuttoon kuin vasta miljonääriluokassa, jossa pysyvän asumisluvan voi ”ostaa” investoimalla Kanadaan. Käytännössä kaikki muu maahanmuutto on työperäistä (tai pakolaisperusteista, tosin vähäisessä määrin) ja siinä painavat koulutus, kielitaito sekä muut hyödylliset seikat. Sairaanhoitajille ja lääkäreille on täällä kyllä kysyntää, varsinkin länsimaalaisen koulutuksen saaneille. En usko siis, että prosessi olisi sinulle mitenkään mahdoton, mutta en osaa sanoa sen yksityiskohdista, koska itse saavuimme tänne niin eri lähtökohdista.
Työluvan saannin ei pitäisi olla ongelma jos työpaikka jo on ja se järjestyy yleensä 1-6 kuukaudessa hakemisesta. Ennen työlupaa töitä ei tietenkään saa tehdä, ellei ole sitten hakenut vielä kotimaassaan pysyvää asumislupaa Kanadaan johon hakemusten käsittelyajat ovat paljon pidempiä (joillekin maille vuosia). Tätä on kuitenkin yritetty nopeuttaa ja sujuvoittaa tiettyjen kiintiöiden sisällä ja tietoa käsittelyajoista löytää maahanmuuttoviraston sivuilta.
Eli kannattaa alkaa selvittämään asiaa ja suunnittelemaan minkä ohjelman alla muutto Kanadaan olisi helpointa! Eri provinsseihin muuttaminen myös eroaa jonkin verran riippuen provinssin työtilanteesta ja muista tekijöistä, jonka suhteen tulijoiden tarvetta paikallisiin työmarkkinoihin verrattuna aina arvioidaan.
Onnea matkaan!
]]>