18 vuotta maailmalla

Samalla kun kesä alkaa kääntyä syksyksi, tulee meille jälleen täyteen yksi vuosi lisää ulkomailla asumaamme aikaan. Elokuun viimeisinä päivinä tulikin kuluneeksi jo peräti 18 vuotta siitä, kun lähdimme Saksaan seikkailuun, jolla olemme yhä edelleen!

Näitä kirjoituksia kirjoittaessa prosessini alkaa yleensä aina viimevuotisen kirjoitukseni lukemisella, jotta näen mitä sitä tulikaan tuolloin ennustettua tulevasta vuodesta. Luetun perusteella povasin menneen vuoden olevan aiemman jatkumo ja sisältävän runsaasti perhe-elämää tyttäremme kanssa, mikä olikin totta. Mitä emme kuitenkaan vielä tuolloin aavistaneet oli, että meille syntyisi seuraavana kesänä toinen tytär!

Vuoden merkittävin tapahtuma!

Ennen tämän tiedon saamista, vietimme kuitenkin hauskan syksyn, johon kuului viikonloppu läheisessä Comox Valleyssä, sekä muutamia työmatkoja Yhdysvaltojen puolelle. Joulua vietimme puolestaan jo viidettä kertaa kotosalla ja saimme tänäkin vuonna vieraaksemme Niinan vanhemmat, jolle pääsimme kertomaan ilouutiset tulossa olevasta toisesta lapsesta. Uutinen vauvasta pysyi kuitenkin lähiperheen tietona aina Livian syntymään saakka, joka tapahtui hauskasti omana syntymäpäivänäni!

Viimeisen vuoden matkoja

Joulun tutut vieraat

Syntymäpäiviä vietti viime joulukuussa myös Niina, jolle tuli vuorostaan täyteen pyöreitä hienon illallisen parissa. Rahaa onkin palanut viimeisen vuoden aikana melkoisesti, sillä vuoteen on mahtunut runsaasti hankintoja. Ensimmäinen ostos oli uusi patja, johon upposi melkoinen kasa dollareita, mutta johon on myöskin ollut ihana uppoutua joka ikinen ilta. Hintava hankinta oli myöskin upouusi huipputelevisio, jolle on riittänyt käyttöä jo noin 700 tunnin edestä! Aivan äskettäin loppukesästä päivitys vuoroon tuli myöskin pitkäaikainen järjestelmäkamerani sekä lähes koko kuvauskalusto, josta pitää kirjoittaa tarkemmat arviot paremmalla ajalla.

Menneen vuoden hankintoja

Livian syntymän vuoksi tänä kesänä ei tullut tehtyä Suomen matkaa, mutta sellainen on jo varattuna tulevaksi jouluksi. Matka tulee olemaan ensimmäinen joulumme Suomessa viiteen vuoteen ja tyttöjemme ensimmäinen joulu poissa kotoa. Sitä vietämme myös pitkän viikonlopun aina yhtä ihanassa Tofinossa meren pauhua kuunnellen. Muitakin matkoja on suunnitelmissa useita, ulottuen aina vuoteen 2026 saakka samalla, kun otamme kaiken irti Niinan 18 kuukautta pitkästä äitiysvapaasta.

Äitiysvapaalla yritetään reissata

Nyt alkavaa yhdeksättätoista vuottamme Kanadassa tuleekin siis värittämään ainakin liuta lomamatkoja ja taatusti runsaasti aikaa perheen kesken. Livian kasvamista on todella hauska seurata ja Fiona alkaa olla jo iso tyttö, täytettyään elokuun alussa kolme vuotta. Meillä onkin menossa ne kuuluisat ruuhkavuodet ja arki on kiireistä pintaliitämistä, mutta olemme siihen erittäin valmiita ja nautimme kaikesta siihen liittyvästä.

Tulevaan vuoteen tuskin mahtuukaan paljon muuta kuin jo mainittua, mutta vuosi voi silti päästä yllättämään, kuten on nähty monesti aiemminkin. Unohtaa ei myöskään sovi, että kahden vuoden päästä tulossa on todella iso merkkipäivä peräti kahdesta vuosikymmenestä maailmalla, mutta kaikki aikanaan ja saapa nähdä missä sitä tuolloin ollaan.

(Yhteensä 1 lukukertaa, 1 lukijaa tänään)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.