Kanadan Fidel Castro

Historia on täynnä esimerkkejä erilaisista julkisista salaisuuksista, joita viralliset tahot ovat monesti pyrkineet diskreditoimaan perättöminä huhuina tai salaliittoteorioina. Kekkosen terveydentila, Tiitisen listan nimet, Bidenin seniiliys sekä mysteeri Kanadan pääministeri Justin Trudeaun oikeasta isästä ovat aiheita, joissa kansan keskuudessa vallitseva uskomus ei vastaa virallisena esitettyä totuutta.

Huhuja Justin Trudeaun isän suhteen on ollut olemassa vuosikymmenien ajan, mutta pinnalle aihe on noussut erityisesti Justin Trudeaun hallituskaudella. Aihe on ollut Kanadan hallitukselle yllättävän arka ja se onkin pyrkinyt lyttäämään huhuja poikkeuksellisen voimakkain ulostuloin, mitä ei ole yleensä nähty länsimaissa huhuksi väitettyjen asioiden kohdalla.

Trudeaun suvulla on lämmin suhde Kuubaan

Justin ja Fidel

Justin Trudeau syntyi joulukuun 25. päivä vuonna 1971, minkä perusteella tämän on täytynyt saada alkunsa saman vuoden maalis-huhtikuussa. Trudeaun virallinen isä on vuonna 2000 kuollut Pierre Trudeau, joka palveli Kanadan pääministerinä kahteen otteeseen vuosina 1968 – 1979 sekä 1980 – 1984, eli Justinin syntymän aikaan. Pierre oli syntymän aikaan jo 52 vuoden ikäinen ja naimisissa tuolloin vasta 23-vuotiaan nuoren Margaretin kanssa.

Sekä Pierre että Margaret tunnettiin hyvin vapaamielisinä huikentelijoina, joilla oli läpi elämän runsaasti puolijulkisia suhteita. Lehtitietojen mukaan muun muassa näyttelijä Margot Kidderin sekä Sinkkuelämää-sarjan Kim Cattrallin tiedetään viettäneen aikoinaan öitä Pierren seurassa. Pierrestä omaelämänkerran kirjoittanut toimittaja John English on puolestaan vahvistanut tämän olleen sängyssä laulaja Barbara Streisandin kanssa, sekä tapailleen useita seuralaisia vielä avioliittonsa aikana. Kaikesta huolimatta naistenmies Pierrelle ei ollut sikiintynyt lapsia 52 vuoden aikana ja tätä pidettiinkin kanadalaisten keskuudessa laajasti sukukyvyttömänä.

Edesmennyt Pierre Trudeau

Vancouverissa syntynyt Margaret (omaa sukua Sinclair) oli puolestaan 60-luvun kukkavallankumouksen kasvatti ja avoimesti huikenteleva sekä huumeita käyttävä nuori hupakko. Omaelämänkerrassaan sekä monissa haastatteluissa tämä on tunnustanut viettäneensä nuoruudessaan öitä monien julkimoiden, muun muassa poliitikko Ted Kennedyn sekä Rolling Stones -yhtyeen kitaristi Ronnie Woodin kanssa.

Nuori Margaret Trudeau

Fidel Castro muistetaan puolestaan vireänä ja erittäin sukukypsänä diktaattorina, jolla oli virallisesti 11 lasta ja epävirallisesti vielä monin kerroin tätä enemmän. Aina yhtä uhmakkaana esiintynyt marxistijohtaja oli Pierren ja Margaretin julkisesti ihannoima henkilö, josta tuli näille poikkeuksellisen läheinen tuttu aina siinä määrin, että Fidel osallistui erittäin poikkeuksellisesti Pierren hautajaisiin Montrealissa vuonna 2000.

Naistenmies Fidel Castro

Castron itsensä kuollessa vuonna 2016, Justin Trudeau puolestaan kohahdutti maailmaa julkaisemalla ainoana länsijohtajana Fidelistä erittäin myönteisen muistelun tämän elämästä ja ansioista. Trudeuan oli myöskin tarkoitus osallistua Castron hautajaisiin Kuubassa, mutta tämä joutui perumaan osallistumisensa muistelusta nousseen kohun vuoksi.

Tapaaminen Pierren hautajaisissa

Kun Fidelin ja Trudeaun yhteydestä etsii tietoa tänä päivänä, tulee vastaan pitkä liuta uutisartikkeleita, joissa asia kumotaan aina hyvin samanlaisin sanankääntein sekä samaan tekijään pohjautuen. Näiden artikkeleiden mukaan päällimmäisin ”todiste” huhuja vastaan on, että Trudeaut tapasivat Castron ensikerran vasta virallisella valtiovierailulla vuonna 1976, kun Justin oli jo lähes viisivuotias. Toinen perustelu tuntuu olevan, ettei lörpöttelevän Margaretin olisi pystynyt pitää asiaa salassa.

Kyseinen valtiovierailu on dokumentoitu hyvin, mikä kuitenkin itsessään herättää paljon kysymyksiä, sillä virallisissa valokuvissa Fidel sylittelee Justinin nuorempaan Michael-veljeä jo heti lentokentän kiitoradalla ja Margaret puolestaan viihtyy intiimisti Fidelin käsipuolessa heti samana iltana. Molempia voinee pitää vähintäänkin omituisina eleinä tahojen väitetyllä ensitapaamisella, saati virallisella valtiovierailulla tuolloin kommunistidiktatuurina pidettyyn Kuubaan.


Läheinen ensitapaaminen

Tämä versio tapahtumista jättää kuitenkin huomiotta nuoren Trudeau-parin raportoidun ”toisen häämatkan” Karibianmerellä juurikin huhtikuussa 1971. Tuon aikaiset lehtikirjoitukset ovat listanneet matkalla vierailtuja saarivaltioita alueella, mutta sisällyttäneet maininnan ”nimeämättömästä saaresta”, jota pari ei halunnut julkisuuteen. Kun muistetaan, että Justinin on täytynyt saada alkunsa juuri maalis-huhtikuussa 1971, osuvat ajoitus ja maantieteellinen sijainti yhteen.

Oman lisänsä huhuihin on antanut myös Fidel Castron vanhimman pojan Fideliton itsemurha vuonna 2018, josta kuubalainen media uutisoi avoimesti. Fidelitolta jäi väitetysti jälkeen itsemurhaviesti, jossa tämän väitetään maininneen Justinin olevan tämän velipuoli. Väitteet ovat kuitenkin pelkkää huhupuhetta, sillä mahdollista viestiä ei ole koskaan julkaistu. Kuitenkin pelkät huhut saivat Kanadan valtion kieltämään huhujen todenperäisyyden virallisesti helmikuussa 2018, mikä sai ihmiset jälleen kerran hämilleen, että miksi hallituksen on tarpeen kommentoida pelkkiä huhuja ja salaliittoteorioita?

Huhuille sekä koko asialle ei olisi kuitenkaan koskaan kasvanut nykyisen kaltaisia siipiä ilman, että Justin Trudeausta olisi kasvanut kasvonpiirteiltään sekä pituudeltaan erittäin paljon juuri Fidel Castroa muistuttava ja lähes täysin Pierre Trudeausta eroava aikuinen.

Viralliset potretit

Samanlaiset kasvonpiirteet

Emme kuitenkaan saane koskaan tietää onko Kanadan 23. pääministeri tosiaankin edesmenneen marxilaisen kuubalaisdiktaattorin lapsi ja äpärä, joten totuus jääneekin jokaisen lukijan oman harkinnan varaan. Ja siinä itse kunkin uskoman totuuden ratkaisee se, että uskooko lukija eniten omia silmiään tai kriittistä ajatteluaan, vai onko luotto kaikkein vahvinta virallisten tahojen julistamaan totuuteen.

(Yhteensä 15 lukukertaa, 2 lukijaa tänään)
 

Yksi ajatus artikkelista “Kanadan Fidel Castro”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.